libido nedir Haberleri

Libido düşüklüğü ve libido yüksekliği neden olur?
Libido, ilk kez Sigmoud Freud’un öğrencisi tarafından kullanılan bir terimdir. Libidoyla ilgili pek çok yorum mevcuttur. Freud’a göre libido, yaşamsal içgüdü ve enerjidir. Soyun çoğalması için üremeyi ve cinsel dürtüleri destekler. Türk Dil Kurumuna göre ise libido ‘İnsanın davranışlarının temelini oluşturan cinsel içgüdüdür. Peki, libido düşüklüğü ve libido yüksekliği neden olur?
Yayın Tarihi: 16-12-2023 20:34
Endişelendiren araştırma: Düşük libidoya sahip erkekler dikkat! Erken ölüm riski çok daha fazla
Cinsel istek ve dürtüye libido denilmektedir. Bazı kişilerin libidosu oldukça yüksek olurken bazılarında düşük libido görülebilir. Stres, endişe, kaygı, ailesel sorunlar ve ilaçlar libidonun düşmesine neden olmaktadır. Libido üzerine yapılan araştırmalar düşük libidoya sahip erkeklerin erken ölüm riskinin daha fazla olduğunu buldu.
Yayın Tarihi: 21-12-2022 11:40
Libidonuzu zirveye taşımanıza yardımcı olacak sıra dışı bilgiler! Bu bilgilerin işe yaramasına çok şaşıracaksınız
Cinsel ilişkiden maksimum hazzı alabilmek için libidonun düşük olmaması gerekiyor. Ancak bazı zamanlarda hem erkeklerde hem de kadınlarda libido düşüklüğü görülebiliyor. Libidoyu artırmak için çok basit uygulamalar bulunuyor. Sıra dışı bilgileri uygulayarak ilişkinizi çok daha tutkulu hale getirebilirsiniz.
Yayın Tarihi: 13-09-2022 10:12