omega 3 eksikliği Haberleri

Omega 3 faydaları nedir, ne işe yarar? Omega 3 nedir, nelerde var?
Omega-3 yağ asitleri son yıllarda popülerliği artan önemli bir besin kaynağıdır. Omega-3 yağ asitleri insan sağlığı açısından birçok faydası olan, vücudun normal işlevlerini sürdürmesinde gereklidir. Yüksek kaliteli protein, vitaminler ve mineraller ile birlikte Omega-3 yağ asitleri, kalp sağlığı, beyin fonksiyonu, göz sağlığı ve bağışıklık sistemi gibi birçok sağlık yararına sahip olduğu bilinen bir besin kaynağıdır.
Yayın Tarihi: 28-03-2023 17:30
Omega 3 takviyesini kimler kullanamaz? Omega 3'ün yan etkileri nelerdir, ne kadar süre kullanılmalı?
Besin takviyeleri son yıllarda oldukça yaygın kullanıma sahiptir. Tükettiğimiz gıdalar kimi zaman ihtiyacımız olan besin değerlerini karşılayamayabilir. Bu yüzden ek gıdalar adı altında takviyeler kullanılır. Balık tüketimi geçmiş yıllara göre düşüş gösterir. Balıktan almamız gereken çok değerli omega 3’ü takviye olarak almamız mümkündür. Tam olarak balık tüketmenin aynısı olmasa da omega 3 eksikliğimizi giderebilir. Peki, kimlerin omega 3 yan etkileri var mı?
Yayın Tarihi: 09-12-2022 17:07
Kalp damar sağlığını korur, kemiklerin zayıflamasını önler!
Kalp damar hastalıkları dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın canına neden oluyor. Beslenme programınızda yapacağınız değişikliklerle kolesterol problemini ortadan kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda omega 3 ve omega 6 içerikli gıdalar sayesinde kalp damar sağlığını koruma altına alır, kemiklerin zayıflamasını önleyebilirsiniz. Dengeli şekilde kullanılması gereken omega 3 ve omega 6 yağları hücrelerin düzgün çalışmasını sağlar.
Yayın Tarihi: 05-05-2022 09:23
Unutkanlığa ne iyi gelir diye merak edenlere besin önerileri! Unutkanlık sebepleri nelerdir?
Unutkanlığı önlemek ve geciktirmek konusunda beslenme tercihiniz oldukça önemli rol oynar. İçeriğinde Omega 3 bulunan besinleri tercih etmeniz durumunda vücudunuza gerekli olan takviyeyi almış olacağınızdan unutkanlığı önlemek mümkün olacaktır. Peki unutkanlığı önleyen ve iyi gelen besinler nelerdir? Hangi bitki çayları unutkanlığı geciktirir? Patoloji ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Elif Güveloğlu yanıtladı.
Yayın Tarihi: 29-06-2021 13:50
Türkiye’deki Omega-3 seviyesi gereken miktarın çok altında
Omega-3 uzmanı olan Prof. William S. Harris, Türkiye’ye ziyaretinde katıldığı etkinlikte, Türkiye’nin ise yüzde 4’ün altında olmasıyla en düşük Omega-3 indeksine sahip ülkelerden biri olduğunu söyledi.
Yayın Tarihi: 27-11-2019 10:02