IŞİD militanı kadından kan donduran paylaşım

Suriye'de olduğu düşünülen İngiliz vatandaşı militan, sosyal medyada böyle propaganda yaptı

Suriye ve Irak'ta barbarca kan dökmeye devam eden IŞİD militanları, sosyal medyada vahşet dolu paylaşımlarda bulunmayı sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Twitter'da "Mujahidah Bint Usama" takma adıyla paylaşımlarda bulunan bir kadın militan, yayınladığı fotoğraf ve mesajlarla İngiltere ve dünyanın gündemine oturdu.


Elinde infaz edilmiş bir adamın kesik başını tutan kadının 21 yaşında bir İngiliz vatandaşı olduğu iddia edildi. (Mujahidah Bint Usama takma adı Usama Bin Ladin'in mücahid kızı anlamına geliyor.)


Kadın militanın paylaştığı fotoğrafta arkada iki küçük çocuğun olması da dikkatlerden kaçmıyor. Çocuklar tuhaf gözlerle kadının elindeki kesik başa bakıyor.


Bununla beraber kadının doktor önlüğü giydiği, twitter profilinde de doktor olduğunu belirttiği görülüyor. Fotoğrafın altında ise "Hayalimdeki meslek, terörist bir doktor!" yazıyor.


Kendini Usama Bin Ladin'in mücahit kızı olarak tanımlayan kadının 11 Eylül'ün yıldönümünde "O zaman 8 yaşındaydım ama her şeyi dün gibi hatırlıyorum. Bu da tiranlara ders olsun" yazdığı görüldü.


Terör örgütü bünyesinde, aralarında tıp öğrencisi Zahra Halane ile ikizi ve Rakka'da kadın bölüğünün koordinasyonunu sağladığı düşünülen Aqsa Mahmood'un da olduğu 60 İngiliz kadın bulunuyor.

Reklam
Reklam

İngiliz basınında yer alan haberlere göre kadın militanların Rakka'daki merkezde tutulduğu ve burada eğitimden geçtiği düşünülüyor.


Öte yandan Suriye'de üst düzey IŞİD üyeleri oldukları iddia edilen kişilerin mülteci kampının sadece 2 kilometre uzağında bulunan bir villada çektirdikleri fotoğraflar yayınlandı.


Yaptığı tüm faaliyetleri internette paylaşan IŞİD militanlarının Atmeh köyündeki bir villada sürdürdüğü yaşam tarzı şaşkına çevirdi.


Atme mülteci kampına bakan bir tepedeki evde kalan militanların, sık sık havuza gidikleri, spor yaptıkları, hatta fırında pizza pişirdikleri görüntüler paylaşılıyor.


Militanlar lüks ev ve arabaları, yabancıları cihada çekmek için yürüttükleri kampanyanın bir parçası olarak kullanıyor.