Ispanaklı Peynirli Közlenmiş Patates

Fırında közlenmiş patateslerle sağlıklı bir yemek deniyoruz. Ispanak ve peynirle zenginleştirdiğimiz bu patatesler, masamızda harika bir vejetaryen yemeği ya da diğer yemeklerin yanında; ilginç bir meze veya lezzetli bir garnitür olarak yer alabilir.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 30dk
Pişirme Süresi 80dk
Kalori/Porsiyon -

Malzeme Listesi

4 adet patates (orta büyüklükte)
1 adet limon
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
2 su bardağı doğranmış taze ıspanak
1 çay kaşığı kimyon
1/2 su bardağı maydanoz
1 su bardağı mozarella peyniri
Egemden Natürel Sızma Zeytinyağı (Zevke göre Yoğun lezzet veya yumuşak lezzet tercih edilebilir)

(8 Kişilik - 2 saat)

Hazırlanışı

Adım 1

Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın. Patateslerin üzerini iyice yıkayıp temizleyin. Tepsiye dizin. Yaklaşık 1 saat yumuşayana kadar pişirin. Patatesin kalınlığına ve büyüklüğüne göre pişirme süresi değişebilir.

Adım 2

Patatesleri fırından çıkarın ve dikkatlice ikiye bölün. İçlerini kaşıkla çıkarın, orta boy kaba alın. Kabukları etli bırakmaya dikkat edin. ( Taban oluşturmak için)

Adım 3

Çıkardığınız patatesleri kabın içinde ezin. Limon suyu, ezilmiş sarımsak,kimyon, pul biberle karıştırın. Ispanakları katın. Ispanağın tazeliğini kaybetmemesi için karıştırırken, patatesler çok sıcak olmamalı.

Adım 4

Patates kabuklarını fırın tepsisine dizin, hazırladığınız karışımla doldurun. Üzerlerine peynir ve maydanozlar yerleştirin. Üzerinde biraz zeytinyağı gezdirin. Fırında yaklaşık 20 dakika daha, peynirler eriyene ve kızarana kadar pişirin.