İşte E-Okul veli bilgilendirme sistemindan faydalanabileceğiniz işlemler

E-Okul hem öğrenciler ve veliler hem de öğretmenler açısından büyük kolaylık sağlayan bir portaldır. Bu portalı kullanarak öğrenci hakkındaki tüm bilgilere erişim sağlanır. Devamı haberimizde.

Dünya teknolojisi üzerinde yapılan teknolojik çalışmalar hayatımızı büyük ölçüde etkilemiş ve de geliştirmiştir. Dünyanın dört bir yanından yapılan bu teknolojik çalışmalar hayatımıza dâhil olmaktadır. Gerçekleştirilen bu teknolojik gelişmeler biz vatandaşların hayatını büyük ölçüde değiştirmiştir. Çünkü sizlerin de bildiği gibi bu işlemlerin yapıldığı sistemler oldukça farklıdır. Teknoloji ile beraber gelişen teknolojik gelişmeler vatandaşlar olarak bizlerin hayatını kolaylaştırmış, basitleştirmiş ve de pratikleştirmiştir. Tüm dünya üzerinde yapılan bu teknolojik gelişmeler ülkemizi de etkisi altına almayı başarmıştır. Ülkemizde dünya üzerinde yapılan bu teknolojik gelişmeleri yakından takip etmiş, bu sistemi kullanarak pek çok işlemin yapılabilirliğini kolaylaştırmıştır. Hayatınızın büyük bir bölümünde belki de sürekli olarak gerçekleştirmeniz gereken işlemlerinizi bu sistemler aracılığı gerçekleştirebilir, hayatınızı büyük ölçüde kolaylaşmasına yardımcı olabilirsiniz. Ülkemizde bu sistem aktif bir şekilde kullanılmaya başlamıştır. Teknoloji çapının ilerlemesi ile beraber internet sistemi üzerinden yapılabilen işlemlerin sayısı da büyük ölçüde artmıştır. İnternet sistemi öyle bir gelişmiştir ki vatandaşlar tarafından oldukça kullanılan yöntemlerin başında yer almayı başarmıştır. Ülkemizde hizmet veren devlet kurumları da bazı noktalarda vatandaşlara çeşitli hizmetler vermeyi amaç edinmiştir. Bu nedenle de eğitim alanı başta olmak üzere diğer tüm alanlarda da hizmetlerini vermiştir. Milli Eğitim Bakanlığı da eğitim alanında çok farklı şekillerde hizmetlerini açmıştır. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve de velilerin sıkça tercih ettiği bir yöntemi sisteme girerek yararlanabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Ülkemizde artık son dönemlerde çalışan anne baba sayısı oldukça fazladır. Maddi bakımdan oluşan yetersizlik, kadınların çalışma hayatından gösterdiği eğilim nedeni ile çalışan annelerin sayısı oldukça fazladır. Öğrencilerin okullarda yapılan toplantılarına bunun gibi sebeplerle çalışan anne babalar nedeni ile ne yazık ki katılım daha da azalmıştır. Ancak çocukların okullardaki eğitim öğretim hayatı aileler tarafından kontrol edilmelidir. Çünkü bu nedenle vatandaşlar öğrencilerinin okullardaki toplantılara katılamazlar. Dolayısıyla da bu durum karşısında vatandaşlar çaresiz kalırlar. Hem çocuklarının eğitim durumunu merak ederler ancak okulda yapılan toplantılara da katılmakta güçlük çekerler. Bu nedenle vatandaşlar internet sistemini gönül rahatlığı ile kullanabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bir sistem olan E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemi oldukça sık tercih edilen bir yöntemdir. Okullarda okul idarecileri tarafından düzenlenen sınıf toplantılarına ve ara karne dönemlerine katılmadan da öğrencinizin okul notlarını ve devamsızlık bilgilerini bu şekilde öğrenebilirsiniz. E-okul sistemi sayesinde veliler öğrencilerin eğitim öğretim durumu hakkında en detaylı bilgilere dahi sahip olabilirler. Öğrencilerinin T.C. kimlik bilgileri ve okul numaraları ile sisteme kolayca giriş yapabilirler. Öğrenciler bu sisteme girerek her türlü sınav sonuçlarını da öğrenebilirler. Öğretmenlerde artık dosyalarca bilgiyi muhafaza etmek yerine E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine girerek büyük kolaylık bulabilir. Her zaman her koşulda internete bağlı oldukları takdirde vatandaşlar bu işlemden yararlanabilirler.

Reklam
Reklam


Anahtar Kelimeler: