Kesk Ve Bts’den Basın Açıklaması

Demiryolları çalışanları özelleştirmeye tepki göstermek üzere Diyarbakır'da 1 günlük greve girerek eylem yaptı.Kamu Emekçileri Sendikası...

Demiryolları çalışanları özelleştirmeye tepki göstermek üzere Diyarbakır'da 1 günlük greve girerek eylem yaptı.

Reklam
Reklam

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Diyarbakır Şubesi Üyeleri gar önünde bir araya gelerek halay çekip basın açıklaması yaptı. Toplanan üyeler adına açıklama yapan BTS Genel Başkanı Ahmet Kesik “Yasa tasarısının TBMM’ye sunulmasına takiben sendikamız ile Türk Ulaşım Sen’in de (TUS) içerisinde bulunduğuı demiryollarında örgütlü dernek, vakıf ve sendikaların oluşturduğu Demiryolu Çalışanları Platformu olarak tasarının geri çekilmesi için 31 Mart 2013 tarihinde Türkiye’nin altı noktası olan Edirne, Adana, İzmir, Van, Samsun, Kars'ta 'TCDD’nin Özelleştirilmesine Hayır' isimli bir yürüyüş başlatılmış, güzergah boyunca belirlenen noktalarda basın açıklamaları şehir merkezlerinde yürüyüşler yapılmış, hazırlanan bildirilerle halklımız ve demiryolcular bilgilendirilmiştir” dedi.

Yasa tasarısının olumsuzluklar barındırdığını ifade eden Kesik, bu tasarının neo-liberal politikaların demiryollarına yansıtıldığını, trafik güvenliğinin zaafa uğratılarak kazaların artması, güvencesiz, esnek ve kuralsız iş yaşamının kayıt dışı sektörün özendirilmesi hakkının olması gerektiğini söyledi. Kesik, yasa tasarısının olumsuzluklar barındırdığını ifade ederek, demiryolları taşımacılığının 3. şahıslara açıldığı ülkelerde kazaların artış gösterdiğini söyledi. Kesik, “Demiryolu ulaşımından yararlanan yolcu ve yük taşıtcılarının bu hizmetten daha pahalı olarak yararlanmaya başladıkları, çalışan sayısının ise süreç içerisinde hızla azaldığı, çalışanların önemli bir bölümünün ise işlerinden olduğu hatta bazı ülkelerde bu nedenlerle geriye dönüşün yaşadığı da bir gerçekliktir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kesik, 16 Nisan 2013 günü tüm Türkiye’de demiryollarında 24 saat grevde olduklarını yasa tasarısının çekilmesini istediklerini aksi takdirde tasarıya karşı mücadelelerinin devam edeceğini bildirdi.


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: