Kışın da Yiyebileceğiz: Bu Yöntemle Karpuzu 6 Ay Taze Saklamak Mümkün!

Yazın en çok özlenen meyvesi, peynirin en güzel eşlikçisi karpuzu kışın ortasında yemek artık bir hayal değil, gerçek! Bu yöntemi öğrendikten sonra gerçekten de "Yaşayacaksın bu hayatı be karşiim :)"

Ağustos ayında dolaba atsak Şubat'a kadar yetecek karpuzumuz olacak evimizde. Hem de taptaze, sulu sulu... Bu keyfi doruklarda yaşamak için lafı hiç uzatmadan hazırlama kısmına geçelim...

Reklam
Reklam

İlk işimiz doğru karpuzu seçmek. Mükemmel karpuzu anlamak için birçok detay var. İşinizi kolaylaştıracak yöntemler için tıklayın.

Doğru yöntemi öğrendiğinize göre sıra geldi saklama aşamasına. Seçmiş olduğunuz karpuzu kuru ve temiz bir bezle silin. Ardından jel parafini ya da bir miktar mumu benmari usulü eritin.

Kullanacağınız mum ya da parafinin miktarı karpuzla doğru orantılı olmalı, çünkü karpuzun her yerini bu malzemelerden biriyle güzelce kaplamanız gerekecek.

Benmari usulü eritilen maddeyi bir köşede ılımaya bırakın. Malzemenin donmasına müsade etmeyin. tamamen ılık olması gerekecek.

Kuru bezle sildiğiniz karpuzu erittiğiniz mum ya da parafin yağı ile kaplayın. Karpuzun her bir yerini eşit kalınlıkta kaplamaya özen gösterin. Aksi halde karpuz 6 ay dayanamayıp, bozulacaktır. Erittiğiniz mum ya da parafin yağı, karpuzu kaplamak için yetersiz gelirse bir posta daha kaynatıp eritebilirsiniz.

Kaplama işlemi bittiğinde karpuzun üzerindeki maddenin tamamen donmasını bekleyin. Ardından mum ya da parafin kaplı karpuzu gazete kağıtlarıyla dolu bir karton kutuya yerleştirin. Karpuzun üzerini de gazete kağıtlarıyla sarın ve kutunun ağzını kapatın.

Reklam
Reklam

Kutuya yerleştirdiğiniz karpuzu ışık ve nemden uzak tutun. Belirli aralıklarla karpuzu kontrol edebilirsiniz. Bu kontrol karpuzun hava geçirip geçirmediğini ortaya koyacak.

Altı aylık depoladığınız karpuzla harika tarifler yapmak için sizi şöyle alalım...

Bu tarifler kesmedi mi? O zaman Adana'nın meşhur lezzetini karpuzlu denemenizi tavsiye ediyoruz: