Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşlara yönelik, dokuma konfeksiyon makinacılığı alanında meslek edindirme kursu açıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, "Engelli vatandaşların üretken bireyler olabilmesi ve iş gücü piyasasına girerek ekonomik özgürlüklerini sağlayabilmeleri için İŞKUR ailesi olarak çok yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Bu çalışma temposunu daha da arttırarak devam ettireceğiz. Amacımız sadece engelli bireylerin uzman bir kadro tarafından eğitilip onlara meslek kazandırmak değil, maddi ve manevi olarak daha rahat bir yaşam ve gelecek hazırlamaktır. İŞKUR tarafından açılan bu kursta engelli bireyler dikiş nakış öğreniyor, üretime katkı sağlıyor en önemlisi de birey kendisinin farkında oluyor. İŞKUR desteğiyle günlük 20 lira para kazanan engelli bireylerin, açılan bu kurstan dolayı çok mutlu olduklarını gördük" dedi.
Necdet Karasevda, bu projelerin hayata geçirilmesinde verdikleri katkı ve desteklerden dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'e ve Şanlıurfa milletvekillerine teşekkür etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz