Korku Filmi Sevenler Dikkat! Korkudan Kanı Donmak Deyim Değil Gerçekmiş.

Araştırmada katılımcılar iki gruba bölünüp bir gruba önce korku filmi, sonra romantik komedi filmi izlettirdi. Diğer grup ise önce romantik komedi, sonra korku filmi izledi..

Katılımcıların deney başlamadan önce, filmler arasında ve filmlerin sonunda kanları alan bilim adamları, deneyden bir hafta sonra tekrar kan örneği topladılar. Katılımcıların kanında "korku faktörü" adını verdikleri kan pıhtılaşma faktörleri aradılar.

Araştırma sonucu korku filmi izlendikten sonra kanda pıhtılaşmaya neden olan moleküllerin bır kısmının %57 oranında artmış olduğu keşfedildi.

Korku filmi sonrası romantik komedi izlemeninse bu faktörlerde %86 azalmaya neden olduğu gözlemlendi. Bilim insanları bunu "evrimsel avantaj" olarak yorumladılar. Vücudun kendini tehlikeye ve kan kaybına hazırlaması olarak görülen bu mekanizma ile korku durumuna karşı savunma pozisyonu alınıyor.

Tabii ki her korku filmi izlediğimizde hooopp bi pıhtı atacak değiliz ama risk taşıyorsanız yine de abartmamakta fayda var. Korkudan mazallahh hık hık gitmek ihtimaller arasında.

Reklam
Reklam