Kutlu Doğum Haftası

Malatya Gedik Mahallesi Eğitim ve Kültür Derneği, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, “Peygamberi anlamak...

Malatya Gedik Mahallesi Eğitim ve Kültür Derneği, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, “Peygamberi anlamak Kur'an-ı anlamaktır“ konulu konferans düzenledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr.Abdurrahman Ateş, konuşmasına, Peygamberi anmak mı, anlamak mı, ona tabi olmak mı? soruları ile başladı. Ateş, “Peygamber efendimizi, doğduğu zaman ki harikulade olaylarla ve mucizeleri iyi anlamak lazım. Onun komşuluğunu, akrabalığını, sılai rahimi, ticaret ahlakını, onun arkadaşlığını, liderliğini, anne babalığını, yani hayatını tanımamız, sadece tanımaktan değil onun yaşantısını hayatımıza örnek almamız bize fayda verir“dedi.

Reklam
Reklam

“Ne peygamberi ilahlaştıralım, ne de sıradanlaştıralım” mesajının altını çizerek, Peygamberimizin hadislerini ve sünnetini sulandıranlara cahilce sorgulayanlara dikkat çeken Ateş, “Bir erkek kadına aşık olunca sevgisi uğruna renklerini de zevklerini de değiştiriyor. Bizler de eğer Peygamberimizi seviyorsak ki, sevdiğimizi söylüyoruz. O halde zevk ve renklerimize dikkat edelim“ ifadelerini kullandı.

Konferansa Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesimi Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Çolak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın