Mamadou Niang komedisi!

Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Mamadou Niang'ın Mısır'ın Al Ahly takımına gideceği yönündeki ortaya atılan iddia bir anda ortalığı karıştırdı.

Bir deli kuyuya taş attı, Mamadou Niang'ın Al Ahly'ye gideceği iddiası tüm dünyaya yayıldı. Al Ahraam ile L'Equipe gazeteleri olaya balıklama atlarken, Al Ahly taraftarları da forumlara "Hoş geldin" mesajı yağdırdı. Fenerbahçe İdari Menajeri Çetinkaya "Taraftar rahat olsun, iddialar gerçek dışı" dedi.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Mamadou Niang'ın Mısır'ın Al Ahly takımına gideceği yönündeki ortaya atılan iddia bir anda ortalığı karıştırdı. Niang'ın adına açılan sahte Facebook sayfasında "Fenerbahçe'den ayrılıyorum. Mısır'ın Al Ahly takımına gidiyorum" mesajına ilk olarak Mısır'ın Al Ahraam ile ünlü Fransız gazetesi L'Equipe atlarken, haber bir anda dünyaya yayıldı.

L'Equipe, haberi son dakika olarak duyururken, olay öyle bir noktaya geldi ki, golcü oyuncu için 18 milyon Euro ödeyeceği belirtilen Al Ahly'nin taraftarları kulübün resmin internet sitesinin forum bölümüne "Hoş geldin Niang" mesajları yağdırdı. Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıkarken, ilk açıklama ABD'de tatilde bulunan Mamadou Niang'dan geldi.

"TEK DÜŞÜNCEM FENERBAHÇE"

Daha önce teknik direktör Aykut Kocaman'a olan hayranlığını ifade eden ve kariyerinin sonuna kadar Fenerbahçe'de kalmak istediğini söyleyen yıldız futbolcu "Ben Türkiye'de çok mutluyum. Başka bir takıma gitmek gibi bir düşüncem yok. Fenerbahçe ile ulaşmak istediğim hedefler var. Takım olarak Şampiyonlar Ligi'nde büyük işler başarmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

"BİR ANDA BÜYÜDÜ"

Niang'ın Marsilya'dan Fenerbahçe'ye transferinde büyük rol oynayan sarı-lacivertlilerin idari menajeri Hasan Çetinkaya yaşananları şaşkınlıkla izlediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Niang ile ilgili olarak bize ulaşan bir teklif yok. Bununla ilgili girişim de yok. Niang ile hiçbir ilgisi bulunmayan bir Facebook hesabından ortaya atılan asılsız bir iddia kar topuyken bir anda çığa dönüştü. Haberlerin bu kadar hızlı bir şekilde yayılması bizi şaşırttı. Ancak kimsenin hiçbir şüphesi olmasın. Ne Niang ayrılmak istiyor, ne de hocamızın onu bırakmak gibi bir düşüncesi var. 18. şampiyonluğumuzu kazandığımız geçen sezonda yaptıkları ortada. Önümüzdeki 3 farklı kulvarda yarışacağız. Taraftarlarımız rahat olsun. Niang hiçbir yere gitmiyor."

FRANSIZ MEDYASI İYİCE UÇTU

Lucho Gonzales, Moussa Sissoko başta olmak üzere Fenerbahçe'nin adı sürekli olarak Fransa'da forma giyen orta saha oyuncuyarıyla anılırken, bunun altında tamamen farklı bir neden yattığı ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe Kulübü'nden bir yetkili, özellikle Fransa medyasında sık sık gündeme gelen isimlerle ilgilenmediklerini ifade ederken, transfer haberleriyle ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu:

"Fransa'da kulüpler TV yayın gelirlerini tahsil edemedikleri için ciddi bir sıkıntı içindeler. Paralarını alamadıkları için de ellerindeki isimleri satmak istiyorlar. Bu nedenle de alakamız olmadığı, hiçbir girişimde bulunmadığımız halde bizimle ilgili haberler çıkıyor. Kasten spekülasyon yapılıyor."