Mynet'ten Açıklama

Journo.com.tr'de yayınlanan "Satılık haber: 50 liradan başlayan fiyatlarla isterseniz röportajınızı da yayımlatırız” başlıklı haberde yer alan Mynet'in ücret karşılığı haber yayınladığı ifadeleri tamamen gerçek dışıdır.

Mynet, yayın politikası gereği abonesi olduğu İHA, DHA, AA ve Reuters'in de aralarında bulunduğu ulusal ve uluslararası haber ajansları, uluslararası partnerleri olan BBC Türkçe, Deutsche Welle (DW), Voice of America (VOA) ile kendi uzman yazarları dışında hiçbir içerik kullanmamakta, söz konusu içeriklerin tümünde de haberin kaynağını açıkça belirtmektedir. Dolayısıyla Mynet’in herhangi bir PR şirketiyle söz konusu haberde iddia edildiği gibi bir ticari bağı/ilişkisi kesinlikle bulunmamaktadır.

Reklam
Reklam

Gazeteciliğin en temel kuralı hiç kuşkusuz ki, haberin doğru olduğunun teyit edilmesi ve hiç kimseyi, grubu ya da toplumun belirli bir kısmını zan altında bırakmamasıdır. Journo.com.tr'nin, para karşılığı haber yayını yaptığını iddia ettiği ve yayınladığı 'Ücret Tarifesi'nde en ön sıralarda gösterdiği Mynet'i arayarak haberini teyit etmesini beklemek yayıncılık kuralları gereğidir. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) gibi Türkiye'nin köklü bir meslek örgütüne bağlı yayın yapan Journo.com.tr'yi meslek kurallarına uymaya, yayınladıkları haberde adı geçen halkla ilişkiler şirketinin ismini ve Mynet ile olan bağlantısını açıklamaya davet ediyoruz.

Mynet, Journo.com.tr ile haber kaynağı olarak gösterdiği ve söz konusu ücret listesini yayınladığı öne sürülen PR şirketiyle ilgili tüm yasal haklarını da kullanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DİSTİLE İLETİŞİM'DEN ÖZÜR AÇIKLAMASI

Söz konusu fiyat tarifesini yayınlayan iletişim şirketi Destine İletişim de konuya ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Kamuoyuna Duyuru

Bazı mecralarda şirketimizin adının geçtiği içerikleri üzülerek okuduğumuzu belirtmek isteriz.

Şirket olarak 4 senden fazladır basın bülteni dağıtım yapılan platformları kullanarak 'Dijital PR' ve 'Online İletişim Danışmanlığı' adı altında müşterilerimiz tarafından talep edilen bültenleri ve içerikleri haber yapılması için basına servis etmekteyiz. Bu bağlamda yaptığımız işlemler kesinlikle 'kesin haber yayımlama' garantisi altında değildir. İçerikleri basına servis etmekte ve ardından müşteri memnuniyeti açısından daha çok internet sitesinde yayınlanması için takibini yapmaktayız.

Bu servisin bedeli olarak da bazı tutarlar belirtiriz, bunlar bazın aylık sabit (fee bedel) tutarlar olabildiği gibi tek seferlik bir firma/kişi duyurusu ise internet sitesi başına fiyatlandırma da olabilmektedir. Günümüzde çok sayıda firma 'kaç adet haberim yayınlandı?' gibi bir değeri önemsemekte ve bu yüzden yayımlanan içerik sayısı bizim için ciddi önem arz etmektedir. Biz haber servisi sonrası yayınlanan içeriklerin hangi mecralarda ve kaç adet olduğuna ilişkin analizi ve raporlamayı yapıp müşterilerimize bildirmekteyiz ve bu şekilde bir tutar toplamı üzerinden gelir elde etmekteyiz.

Reklam
Reklam

Talihsiz şekilde müşterileri tıklamaya yönelterek yazılmış e-posta başlığı ve bizimle iletişime geçme konusnuda cesaretlendirme adına üretilmiş cüretkar e-posta içeriği konusunda gazeteciler ve meslek örgütlerinden özür dileriz, mesleğinize saygısızlık eden bu şekilde bir dil kullanımını kınamaktayız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."