Nihat Matkap yarın kongrede olacak

“3 Adayın Yarışması Koşar Adımlarla Sorumluluk Yarışıdır.”

10 Haziran 2012 Pazar günü saat 10.00’da Kongre sarayında yapılacak olan CHP Mersin 34. İl Kongresi öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, www.mersinsiyaset.net Editörü Fatih Yıldırım’a açıklamalarda bulundu.

Yarın yapılacak olan Mersin CHP 34. İl Kongresi öncesi düşüncelerini paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, “Kurultay takvimi işlemeye başladığından bugüne kadar Mersin İl Örgütümüz iyi bir sınav verdi. Gayet bir demokratik ortamda mahalle delegeleri seçildi. Ardından ilçe kongreleri de CHP’ye yakışır bir şekilde gerçekleşti. Aynı güzellik devam ediyor. Yarın yapılacak il kongremizde aldığım bilgilere göre 3 aday yarışıyor. Bu da CHP’nin örgütlerinin dinamizmlerini gösteriyor. Cumhuriyet Halk Partililerin koşar adımlarla sorumluluk üstlenmek için birbirleriyle yarıştığını gösteriyor. Bundan da ben büyük bir memnuniyet duyuyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Matkap, “Yarında kongremizde Mersinlilerle birlikte olacağım.”

‘AKP’nin dibe vurduğu bir dönemden geçiyoruz.’ diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, sözlerine şöyle devam etti. “AKP’nin politikalarının iflas ettiği dönemden geçiyoruz. Gözlerin ve umutların CHP’ye bağlandığı bir dönemde bu kongremizi yapacağız. Halkımız biraz daha duyarlı biraz da CHP’ye umudunu bağlamış durumdadır. Kısacası güzel bir kongre bizleri bekliyor. CHP’nin örgütlenme modelinde önümüzdeki günlerde ciddi bir değişim olduğunu göreceksiniz. CHP örgütlerini sonuna kadar yetkilendireceğiz. Tüzüğün bütün yetkilerini sonuna kadar kullanabilecekler. Bundan sonra içe kapalı, içe dönük mücadeleyle oluşan bir CHP olmayacak. Bulunduğu alanın sosyal, ekonomik ve her türlü sorunlarıyla ilgilenen kendi içerisinde bütünlüğü sağlamış örgütler oluşacak. Bizim gücümüz örgütlerimiz, bizim gücümüz üyelerimiz, bizim gücümüz kadrolarımız. Bu anlayışla CHP’nin başarıya gitmesine katkı sağlayacaktır. Yarında kongremizde Mersinlilerle birlikte olacağım.” ifadelerine yer verdi

Reklam
Reklam

“Parti içi iktidar önemli değildir.”

Yarın yapılacak kongrede saygılı bir şekilde CHP’ye yakışır bir şekilde geçmesi gerektiğinin altını çizen Matkap, “Bu parti içi bir yarıştır. Önemli değildir. Parti içi iktidar önemli değildir. Önemli olan Mersin’de ve Türkiye’de iktidar olmaktır. Ayrıca siyaset hayatının durağı bir seçimden ibaret değil. Atılacak her adımda bir sonra ki günü düşünmek lazımdır. Mevcut İl Başkanımız Yılmaz Bey’e çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendisinin çalışmalarını çok memnun kaldığımı söylemeden edemeyeceğim.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: