NYT'ye göre, Erdoğan'ın sözleri kadın hakları aktivistlerini kızdırdı

New York Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadınlar hakkındaki sözleri nedeniyle kadın aktivistlerin tepkisini çektiğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "kadın-erkek eşitliği fıtrata ters" sözlerini yansıtan yabancı medya kuruluşlarından New York Times, Erdoğan'ın bu ifadeleri dile getirmek için adalet ve kadın hakları konulu uluslararası bir konferansı kullandığına dikkat çekiyor ve Türkiye'nin Dünya Ekonomik Forumu'nun 2014 cinsiyet eşitliği sıralamasında 142 ülke arasında 125. olduğunu vurguluyor.

Reklam
Reklam

New York Times, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü kadınların erkeklere eşit olarak görülmemesi gerektiğini söylemek için adalet ve kadın hakları konulu bir uluslararası konferansı kullandı" sözleriyle girdiği haberine Erdoğan'ın ifadelerini yansıttıktan sonra "Kadın hakları aktivistleri, kızgın tepkileriyle sosyal medya ağlarına fırtına gibi girdi" diyor.

Bu çerçevede bir aktivistin attığı "Anayasa, uluslararası anlaşmalar, hepsi çiğnendi" tweeti gibi tepkileri yansıtan gazete, "Dünya Ekonomik Forumu'nun 2014 Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu'nda yer verilen cinsiyet eşitliği değerlendirmesinde 142 ülke arasında 125. sırada bulunuyor" diye yazıyor.

ABD'li gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kadınların en az üç çocuğu olması gerektiği söylediğini, sezaryeni sınırlamak istediğini, kürtajların çoğunu yok etmeyi amaçladığını anımsattıktan sonra "Bütün bu tutumlar, ülkenin katı laik liberaller arasında sert eleştirileri tetikledi" değerlendirmesini de yapıyor.

Reklam
Reklam

ANKA