Onları hatırladınız mı?

Daha yürümeyi ve konuşmayı öğrenmeden rol yapıyorlardı. Bazıları günümüzün bazıları geçmişin çocuk yıldızları. Kimisi hala ünlü kimisi ise hayatın güç koşullarında başka yerlere sürüklendi. İşte kameralar önünde büyüyen küçük yıldızlar.

Reklam
Reklam

1992 doğumlu Uzun küçük yaştan beri kamera karşısında. Uzun, seyirciyle Aliye dizisinde tanıştı. Kızıl- kumral saçları ve renkli gözleriyle dikkat çeken genç oyuncu daha sonra da bir çok dizide yer aldı..


Pulsar, Gönül Salıncağı, Geniş Zamanlar; Ecem Uzun'un kamera karşısına geçtiği diğer diziler.Uzun artık çocukluktan çıktı ve genç kız oldu..


Şu sıralar da yayın hayatına yeri başlayan Küçük Sırlar'da oynuyor.


1994 İstanbul doğumlu olan Elit İşçen, şu sıralar Küçük Kadınlar dizisinde oynuyor. Ama küçücük yaşından beri kamera önünde ve iddialı sinema filmlerinde de rol aldı. İşçen, yönetmenliğini Reha Erdem'in üstlendiği Beş Vakit filmiyle sinemaya adım attı.


Bu filmle ulusal ve uluslararası film festivallerine katılma imkanı buldu. Bir dönem Eczacıbaşı'nda voleybol da oynadı. İşçen genç yaşında başarılı filmleriyle tanınan Reha Erdem'in gözde oyuncularından biri haline geldi.


Genç yıldız Erdem'in Hayat Var filmindeki performansıyla da göz doldurdu. İşçen hem sinemada hem TV'de varlığını uzun süre gösterecek gibi.

Reklam
Reklam

1997 doğumlu küçük oyuncu kelimenin tam anlamıyla milyonların gözü önünde büyüdü. Seyircinin dikkatini Bıçak Sırtı dizisinde çekti.


Daha sonra Aşk-ı Memnu'da rol aldı. Dizinin ilk bölümlerinde küçücük bir çocukken iki sezon boyunca görünümü de değişti. Karacakaya, kameralar karşısında boy attı.


Ablası Nihal'i oynayan Hazal Kaya'dan daha kısa boyluyken dizinin son bölümlerinde onun da boyunu aştı. Karacakaya Dersimiz Atatürk filminde de oynadı.


Kenan Işık ve Gülben Ergen ile oynadığı Dadı'yla kamera karşısına geçtiğinde o da henüz bir çocuk sayılırdı. O diziyle dikkat çekti ve daha sonra kariyerini oyuncu olarak sürdürdü.


1987 doğumlu Kobal şöhretin zirvesine Selena adlı diziyle çıktı. Okul, Ayakta Kal, Romantik Komedi fibi filmlerde oynadı. Şu sıralar Küçük Sırlar dizisinde rol alıyor.


Sinem Kobal kameralar karşısına geçtiğinde çocukluktan henüz çıkmamıştı. Şimdi ise genç bir oyuncu olarak kariyerini sürdürüyor.

Reklam
Reklam

TV'nin en çok izlenen dizilerinden biri olan Çocuklar Duymasın'da kariyeri başladı.


O zamanlar gözlükleri ve kızıl saçlarıyla küçük bir çocuktu. Havuç lakabıyla tanındı. Dizi yayınlanırken de büyümeye devam etti Furkan Kızılay.


Dizinin bitiminden bir süre sonra kameralar karşısına bambaşka biri olarak çıktı. Artık büyümüş genç bir adam olmuştu. Kızılay, kariyerine müzik alanında devam ediyor.


Çocuklar Duymasın'ın bir diğer küçük yıldızı da Duygu'yu oynayan Ayşecan Tatari'ydi. O da dizi yayınlanırken küçücük bir çocuktu.


Havuç'un bir türlü anlaşamadığı ablası Duygu yıllar sonra yeniden kameralar karşısına çıktığında tanınmayacak kadar değişmişti..


Tatari, öğrenimini ABD'de sürdürüyor. Tatari'nin annesi Aliye Uzunatağan da deneyimli bir oyuncu.


Onu milyonlarca seyirci ayrıldığı kocasından çocuklarını alabilmek için uğraşan bir kadının öyküsünü anlatan Aliye dizisiyle tanıdı.


O dizide Arda'yı oynayar Koşar kelimenin tam anlamıyla küçücük bir çocuktu.

Reklam
Reklam

Ama o yaşına rağmen herkesi şaşırtacak kadar başarılıydı. Koşar daha sonra Pulsar dizisinde rol aldı.


Herkes onu Türkiye'nin en uzun süre yayında kalan dizilerinden biri olan Bizimkiler'de tanıdı. Dizi başladığında küçücük bir çocuktu.


Yıllar içinde dizi devam ederken kadrodan bazıları ayrıldı, bazıları yaşama veda etti. Bu arada Atılay Uluışık'ta büyüdü. Dizinin Ali'si Uluışık bir delikanlı oldu.


Bir süre önce yeniden basında yer aldığında artık genç bir işadamı olmuştu.. Uluışık bu kez evliliğiyle haber oldu.


Süper Baba dizisinin Alim'i de ekranda büyüdü. 1981 doğumlu oyuncu bu dizide Fiko'nun biraz asi oğlunu oynuyordu.


Dizi uzun süre sevilerek izlendi. Demirkol, daha sonra bir başka çok izlenen dizi Ekmek Teknesi'nde oynadı.


Deli Yürek ve Pars Kiraz Operasyonu, Demirkol'un rol aldığı diğer yapımlar. Demirkol, Kırık Kanatlar dizisinde de oynamıştı.


Bu küçücük kızı milyonlarca kişi önce Asi dizisinde gördü. Dizinin kahramanı Asi ile Demir'in kızları Asya'ydı o dizide.

Reklam
Reklam

Sevimli görüntüsü, kendine özgü vurgularıyla konuşması ve yaşından beklenmeyecek oyunculuğuyla dikkat çekti.


Dizi bittikten bir süre sonra Çağla da kameralardan uzak kaldı. Çağla Çakar son olarak Kasaba dizisinde rol aldı.


Seyirci onu Sihirli Annem dizisiyle tanıdı. Şu sıralar Küçük Kadınlar'da oynuyor.


2000 doğumlu olan Ilgar dizi ekibinin de en küçük üyesi.


Ilgar oyunculuğa devam etmekte kararlı görünüyor.


Trafik kurallarını, karşıdan karşıya nasıl geçeceğimizi ondan öğrendik. Doğru Ahmet ile Bay Yanlış .


Doğru Ahmet'i oynayan Mesut Çakarlı,o dönemin küçük yıldızlarından biriydi.


"Memo" serisiyle çok tanınsa da ilerleyen yıllarda bu şöhreti kaybetti. Daha sonra şansını müzik dünyasında denese de hiç bir şey eskisi gibi olmadı. 40 yaşına merdiven dayayan Mesut şimdi dizilerde rol alıyor.


Çalıkuşu’ndaki oyunculuğu hâlâ akıllarda. Mine Çayıroğlu “Yeniden Doğmak” ve “Berdel” filmleri ile çocuk yaşta büyük deneyim kazandı.

Reklam
Reklam

Oyunculuğunu geliştirmek için İngiltere'de eğitim aldı. Ama oyunculuk sektöründe fazla başarılı olamadı. Bir dönem şansını şarkıcılıkta denedi. Son olarak Beyza’nın Kadınları filminde rol aldı.


Bir süredir kameralardan uzakta olan Çayıroğlu, evlendi ve çocuk sahibi oldu.


Parla Şenol Yeşilçam'ın ilk çocuk yıldızlarından. Büyümüş de küçülmüş tavırlarıyla milyonların kalbini fethetti Şenol.


80’li yılların başında Boğaziçi Üniversiteden mezun olduktan sonra oyunculuk yerine turist rehberliği” ve “seslendirme sanatçılığı” yaptı. Hala zaman zaman kameralar karşısına çıkıyor.


Ömercik'in değişmez rol arkadaşı ve kuzeni Zeynep Değirmencioğlu ya da tanınan adıyla Ayşecik.


Babası senarist Hamdi Değirmencioğlu sayesinde henüz 2 yaşındayken Papatya adlı filmle sinemaya adım attı ve 20 yaşına gelinceye kadar da çok sayıda filmde rol aldı. Ayşecik erken sayılabilecek bir dönemde evlenip sinemadan uzaklaştı.

Reklam
Reklam

Yeşilçam'ın en hüzünlü öykülerine sahip yıldızlarından biri. Ayşecik'in babası senarist Hamdi Değirmencioğlu'nun da yeğeni olan Ömercik, Ses dergisinin düzenlediği yarışmada ikinci olunca oyunculuğa başladı. 17 yaşına gelinceye kadar en parlak dönemini yaşadı. Daha sonra onun için zor günler başladı. Ama bu parlak günler sanıldığından da kısa sürdü. Takvimler 1970'li yılları gösterirken Ömercik de artık ergenlik çağına ulaşmıştı. Görüntüsü değişmeye başlar hatta sesi bile.


Geçirdiği kaza da kariyerinin sonunu getiren adımlardan biri oldu. Aile maddi olarak da krize girdi bir süre sonra. Ömercik'in parlak dönemlerinde satın alınan taksiler birer birer satıldı. Bir ara Avşa'da büfe işletti Türk sinemasının küçük dev oyuncusu. Bir ara Zeynep Değirmencioğlu'nun emlak ofisinde çalıştı. Onu en son bundan yıllar önce İkinci Bahar adlı dizide yan rollerden birinde izledi seyirci. Ondan sonra da bir daha kamera karşısına geçmedi.

Reklam
Reklam

Sezercik Aslan Parçası, Sezercik Yavrum Benim, Sezercik Küçük Mücahit gibi filmlerin kocaman gözlü, dağınık perçemli sevimli oyuncusu Sezer İnanoğlu babası yapımcı Berker İnanoğlu sayesinde sinemaya adım attı. Genellikle Kemaletin Tuğcu'nun kahramanlarını anımsatan anne- baba sevgisinden uzak çocukları canlandırarak seyirciyi 'bal telinden' vurdu.


Ama dönemin sinemaseverlerinin gönlünde 1974 Kıbrıs çıkarmasını konu alan Sezercik Küçük Mücahit filmindeki rolüyle taht kuran Sezercik'in hayatı yetişkinliği döneminde çok farklı bir yola girdi. Bir kaç filmin yapımcılığını üstlendiyse de sinemada eski parlak günlerine bir türlü dönemedi.Eşinin intiharı ise onun hayatında farklı bir dönüm noktası oldu. Sezer İnanoğlu ya da pek çok kişinin hafızalarındaki adıyla Sezercik daha sonra polisiye olaylarla gündeme geldi. Önce evinde uyuşturucu bulundu. Ardından polisle çatışmaya girdi. Evinde ve ofisinde ateşli silahlar bulundu.Eski Türk filmlerinin o masum yüzlü çocuğu Hollywood aksiyonlarındaki kötü adama dönüştü .


Yeşilçam'ın efsane yapımcılarından Türker İnanoğlu ile Türk sinemasının en zarif yıldızı Filiz AKın'ın oğlu İlker İnanoğlu'nun sinemadan uzak durması elbette beklenemezdi. O beyazperdede Yumurcak adıyla ünlendi. Tıpkı kuzeni Sezer İnanoğlu gibi masum yüzüyle 70'li yıllarda Türk sinemasının aranan çocuk yıldızlarında biri oldu.


İlker İnanoğlu şimdi büyük bir ilgiyle izlenen " Arka Sokaklar" adlı rol alıyor


Hülya Koçyiğit'in kızı küçü yaşta kamera karşısına geçti.. Ama sinema serüveni kısa sürdü.


Genç yaşında evlenmeyi tercih etti.. Şimdi 40 yaşında ve sinemadan uzak.


Küçük Ceylan, 80’li yıllarda Emrah'ın rakibiydi. Ardı ardına filmler çekti albümler çıkardı. Ama para ve şöhret ona mutluluk getirmedi. Küçük yaşta evlendi, sonra hemen anne oldu.


İlerleyen yıllarla birlikte yaptığı 4 evliliği ve estetik operasyonlarıyla anılmaya başlandı. Son yıllarda ise özellikle magazin programlarında erkek arkadaşından yediği tokat ile çok konuşuldu.


Daha 13 yaşındayken çıkardığı albümle küçük şarkıcı furyasının en önemli ismi oldu Küçük Emrah.Yaralı, Boynu Bükükler ve Ayrılamam albümleri satış rekorları kırdı. Döneminde çektiği acıklı filmlerdeki replikleriyle neredeyse 'kült' haline geldi. Hep ezilen, altta kalan, annesi kötü yola düşen gururlu ve yardımsever çocuğu oynadı.


90'lı yıllarla birlikte sakalları çıkmaya başlayan Emrah, popüleritesini yitirmeye başladı. Çözüm olarak pop müziğe yönelen Emrah'ın yeni imajı başta çok yadırgandı. Özellikle dans figürleri nedeniyle bir süre memleketine bile gidemediği iddia edildi. Küçük yıldızların içinde belki de en akıllı davranan Emrah oldu. Yeni fiziki gelişimini uygun olarak kendine yeni bir yol seçen Emrah ,çok zorluk çekse de şöhretini hep belli bir seviyede tutmayı başardı. Bir yandan da ekonomik olarak çok iyi yatırımlar yapan Emrah'ın bugün 80 tane dairesi olduğu konuşuluyor. Dün 'bir oyuncağım bile olmadı' diyen Emrah, bugün işlerine daha çabuk gidebilmek için bir helikopter almanın planlarını yapıyor.


Bir dönem sesiyle ve görüntüsüyle ekranın yıldızıydı.


O da bir çok çocuk yıldız gibi büyüdükçe unutuldu.


Küçük İbo ile hemen hemen aynı dönemde sanat dünyasına girdi.


Şimdi o pırıltılyı yaşamın çok uzağında.


Beş yaşındaki bir çocuğun gözüyle kadınlar hapishanesinin anlatıldığı "Uçurtmayı Vurmasınlar" adlı sinema filmindeki rolüyle tanındı Ozan Bilen. O kadar başarılı oldu ki daha 5 yaşında 'Altın Portakal Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.


Sonraki yıllarda daha çok bağımsız filmlerde rol alan Ozan bilen, son olarak" Girdap" adlı sinema filminde bir intihar bombacısını canlandırdı. O da artık kocaman bir delikanlı.


Bugünün en çok aranan yıldızlarından Jodie Foster da kameraların önüne henüz küçük bir çocukken çıktı. Taksi Şoförü filminde canlandırdığı küçük fahişe rolüyle sinema tarihinin unutulmazları arasına girdi.


Foster bugün 40'lı yaşlarında ve sinemanın başarılı yıldızlarından biri.


Sinemanın 'menekşe gözlü' yıldızı da kariyerine çocuk yıldız olarak başladı.


Beyazperde tarihine damga vuran Taylor bugün 80 yaşında.


Kirsten Dunst, henüz küçük bir çocukken Vampirle Görüşme'nin de aralarında bulunduğu bir dizi filmle adını duyurdu.


Dunst, günümüzün aranan oyuncularından.


Olsen ikizleri küçücük yaştan beri kamera karşısında.


Şimdilerde oyunculukları değil özel hayatlara önplara çıksa da yine de gündemdeler.


Lindsay Lohan Disney yıldızı olarak ünlendi.


Bugün kariyerinden çok özel yaşamıyla gündemde.


Steven Spielberg'in Güneş İmparatorluğu filmini izleyip de "Anne yok, baba yok, viski soda yok" diyen 13 yaşındaki Christian Bale'i unutabilen yoktur büyük olasılıkla.


Bale bugün 34 yaşında ve hala oyunculuk kariyerini sürdürüyor.


Abigail Breslin, Hollywood'u genç kuşak çocuk yıldızlarından biri. En büyük çıkışını ise Little miss Sunshine adlı filmle yaptı.


1996 doğumlu Breslin son olarak Jodie Foster ile birlikte Macera Adası'nda rol aldı.


Anna Paquin, henüz 11 yaşındayken rol aldığı Piano filmiyle yardımcı kadın oyuncu Oscar'ı kazanan en genç yıldızlardan biri olarak tarihe geçti.


Paquin bugün 26 yaşında ve hala oyunculuk kariyerini sürdürüyor.


10 yaşında Oscar ödülü kazanıp tarihe geçti.


Zaman zaman uyuşturucuyla başı derde giren yıldız bugün 40'lı yaşlarında ve en son uyuşturucu yüzünden başı belaya girince haber olmuştu.


Haley Joel Osment, kariyerinin en büyük çıkışını Altıncı His adlı filmle yaptı.


Kariyerini sürdürüyor.


Drew Barrymore'u sinemaseverler Spielberg'ün E.T. adlı filmiyle hatırlayacak.


Barrymore bugün 30'lu yaşlarında ve oyunculuk kariyerini sürdürüyor.


Macaulay Culkin "Evde Tek Başına" kalınca bütün dünya onu tanıdı.


Culkin bugün 30'lu yaşlarının başında. Ama o da büyüdükçe eski parlak günlerini geride bıraktı.


İnsanın annesi ve babası işin içinde olunca onun da oyuncu ya da yönetmen olması kaçınılmaz elbette. Tıpkı Gael Garcia Bernal gibi. İlk olarak annesi Patricia ile kamera karşısına geçen Bernal, 11 yaşındayken Salma Hayek ile birlikte Tereza adlı TV dizisinde oynadı.


Şimdi ise 30 yaşına yeni girdi ama özellikle İspanyolca konuşulan tüm iyi filmlerde onu görmek mümkün. Bernal, bugün sinemanın aranılan aktörlerinden biri.


Köpeğiyle oynayan bu sevimli küçük kız yaşı 35 ya da 40'ın üzerinde olanların çocukluk kahramanlarından Laura Inglass.


Bir dönem ülkemizde Küçük Ev adıyla yayınlanan dizinin küçük yıldızı Melissa Gilbert bugün artık 40'lı yaşlarında. Oyunculuğu sürdürüyor.


Bugünün gözle yıldızı Portman, Leon'da oynadığında henüz 13 yaşındaydı.


Daha önce de filmlerde rol almıştı ama Leon onun kariyeri için bir dönüm noktası oldu.


Harry Potter serisinin yıldızları Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint ilk filmde çocuktu.


Yıllar içinde onlar da büyüdü.


Çocuk yıldızlardan söz edip de Shirley Temple'ı anmamak olmaz.


Hollywood'un yarattığı en ünlü çocuk yıldız bugün 81 yaşında.


Hollywood'un efsane aktörlerinden Mickey Rooney de kariyerine çocuk yıldız olarak başladı.


Rooney, bugün artık emektar bir aktör.