AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu’da da lisanslı depoculuk kurulacağını söyledi. Milletvekili Ünal, “İl merkezinde 15 bin ton fındığı depolayacak bir depo hazır ama içinde fındık var. TMO, fındığı geçen hafta ihaleye çıkardı. Önümüzdeki hafta bazı evraklar tamamladığı takdirde bu fındık oradan kaldırılacak. Böylece depo hazır hale gelecek ve ilimizde lisanslı depoculuk uygulamasını başlatacağız.” dedi.
Lisanslı depoculuğun ardından ihtisas borsasının da kurulması gerektiğini ifade eden Ünal, “Hep beraber fındık ürünü borsasını, ihtisas borsasını kurmamız lazım. Önce lisanslı depoculuğu arkasından ürün borsasını kurabiliyoruz. Dolayısıyla bizim depo ve ürün borsası işini halletmemiz gerekiyor.” diye konuştu.
Çiftçi sayısında Türkiye’de ilk sıralarda yer alan Ordu’nun hayvancılıkta da aynı başarıyı sağlaması için çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Ünal, şunları söyledi: “Ben şunun sözünü veriyorum. Mesudiye, Aybastı, Korgan ve Akkuş havzasını, yukarı bandımızda yaylalarımız, meralarımız hayvancılık için fazlasıyla müsait. Buralarda hayvancılığı geliştirebilecek enstrümanlar neyse DOKAP’tan proje yapmaktan tutunda bakanlık desteğine kadar hepsiyle ilgili çalışma yapalım. Ordu’ya yakışır projelerin önünü açalım. Çiftçilerimizin önünü açalım. Hayvancılığında gelişmesini ilimizde sağlamış olalım.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz