ÖSYM Başkanı Demir: Güvenlik açığımız yok

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, "Burada görev yapan arkadaşlar akla gelebilecek teknolojik tedbirleri aldılar ve yapılabilecek işleri yaptılar. Güvenlik açığımız yok" dedi.

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, "Şu anda yapılan sınav güvenliğine ilişkin tedbirlere, 'Şunları da eklemeliyiz' diyebileceğimiz bir şey yok. Burada görev yapan arkadaşlar akla gelebilecek teknolojik tedbirleri aldılar ve yapılabilecek işleri yaptılar. Güvenlik açığımız yok" dedi.

Reklam
Reklam

Demir, katıldığı bir televizyon programında, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in "görevi ihmal ettiği" iddialarına ilişkin, şunları söyledi:

"Bu yargıya intikal etmiş bir konudur ama benim şu düzeyde bilgim var, 2010 KPSS skandalı patlak verdiğinde ben YÖK Başkanvekiliydim. Devlet Denetleme Kurulu bünyesinde bu konuyla ilgili raporlar hazırlandı, bu dosyalar savcılığa da verildi. Son zamanlarda tartışılan bilgiler, o dönem raporlarda yer alanlardan çok farklı değil. KPSS'deki skandal, ÖSYM için büyük bir travma oldu. ÖSYM, o olayın da tetiklemesiyle yeni bir yapıya kavuşturuldu, yasal boşluklar giderilmiş oldu."

"UYGULAMANIN YANLIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Sınav güvenliğine ilişkin önlemlere, "Şunları da eklemeliyiz" diyebilecekleri bir şey olmadığını belirten Demir, şöyle devam etti:

"Burada görev yapan arkadaşlar akla gelebilecek teknolojik tedbirleri aldılar ve yapılabilecek işleri yaptılar. Bunu geliştirmek, ortaya çıkan yeni teknolojileri kullanmak anlamında sürekli yenilenmesi gereken bir güvenlik sistemimiz var ama bugün itibariyle güvenilir bir kurum olduğunu söyleyebiliriz. Güvenlik açığımız yok.

Reklam
Reklam

Soruların tekrarlanabilirliğini sağlayamadığınızda bir önceki sınavda sorulan eşdeğer dediğimiz soruların, gerçekten eşdeğer olup olmadığını bilmiyorsunuz. Onu adaya sormalısınız. Bu nedenle ÖSYM'nin tutumu yanlış değil ama önceleri bütün sorular açıklandığı için ve 'Neden önceden açıklanan sorular şimdi açıklanmıyor?' yönündeki kamuoyu beklentisiyle ÖSYM şimdi sıkışmış durumda ama bu uygulamanın yanlış olduğunu düşünmüyorum. Şu an mahkeme iptaline uygun bir karar verildi. Sınava giren kişi, kendi soru kağıdına bakabiliyor ama bunu başkalarıyla paylaşıp bir sınav sektörü oluşmasını da önlememiz gerekiyor. Hem de kaliteli, nitelikli soruları bir havuzda biriktirebilmek için uygulamanın doğru olduğunu düşünüyorum." (ANKA)


Anahtar Kelimeler: