PKK kendi maliyesini kurdu, vergi topluyor

Kamu binası yapandan yüzde 10, karakol yapandan yüzde 30 haraç alıyorlar. Adına ‘vergi’ diyorlar. Gecikme cezası bile var

PKK, azıt­tık­ça azı­tı­yor. Ken­di po­lis­le­ri­ni kur­muş­lar­dı. Şim­di de, söz­de ma­li­ye bi­rim­le­ri­ni kur­du­lar. Ha­raç­la­rı­nı “ver­gi­” adı al­tın­da top­lu­yor­lar. Ver­gi oran­la­rı bi­le var. Ek­sik be­yan ve­renler ce­za­lan­dı­rı­lı­yor.

Reklam
Reklam

Ne­re­de bu dev­let!

PKK, dev­let­ten okul, has­ta­ne iha­le­si alan mü­te­ah­hit­ten, iha­le be­de­li­nin % 10’u ka­dar para alı­yor. Ka­ra­kol ya­pan mü­te­ah­hit­ten ise % 30 tah­sil edi­yor­lar. Öde­me­yi ge­cik­ti­re­ne, fa­iz uy­gu­lu­yor­lar. Ha­raç ver­me­ye­nin şan­ti­ye­si­ni ya­kı­yor­lar.

Su deposunu uçuruma attılar, malzemeleri yaktılar

Bu­ra­sı Ela­zığ Arı­ca­k’­a bağ­lı Üço­cak Bel­de­si… BDP’­li­ler ve PKK yan­daş­la­rı, ka­ra­kol in­şa­atı­nı bas­tı. Su de­po­su­na Apo pos­te­ri­ni ve PKK pa­çav­ra­sı­nı as­tı­lar. Da­ha son­ra su de­po­su­nu tah­rip et­ti­ler. Ör­güt pro­pa­gan­da­sı yap­tı­lar…

İş­te PKK’­nın tah­si­lat ti­mi!

Te­rör ör­gü­tü­nün be­lir­le­di­ği ver­gi­yi öde­me­yen­le­rin ka­pı­sı­nı, yüz­le­ri po­şu­lu ve tek tip kı­ya­fet­li olan PKK’­nın söz­de po­lis­le­ri ça­lı­yor.

Reklam
Reklam


Anahtar Kelimeler: