(Pnömoni) Zatürreye İyi Gelen Yiyecekler

Zatürre (Pnömoni) insanlar arasında sıklıkla görülen ancak insanları daha da ilerlemesi ihtimaline karşılık çok da fazla korkutan bir hastalıktır.

Genellikle ateş ve şiddetli soğuk algınlıklarının devamında görülen zatürre, ağırlıklı olarak antibiyotik ilaçlar ile tedavi edilebilir. Ancak elbette ki zatürre olduğunuzda zatürrenin olumsuz etkilerini bir an evvel azaltmak ve zatürrenin geçmesini hızlandırmak isteyebilirsiniz. Bu da kimi zamanlarda sadece ilaç kullanarak olamayabilir.

Reklam
Reklam

Bu sebeple beslenmenizde büyük önem taşımaktadır. Tükettiğiniz bazı doğru ve sağlıklı besinler zatürreyi direkt olarak geçirmeye de iyileşmenin hızlanmasına da katkı sağlayacak ve zatürrenin insan vücudunda yol açtığı birtakım olumsuz durumları en aza indirmek konusunda da yardımcı olacaktır. Bu sebeple zatürre olduğunuz zaman tükettiğiniz besinlere mutlaka çok dikkat etmelisiniz.

Yediğiniz kimi yiyecekler, sizin iyileşmeniz için oldukça büyük faydalara sahip olabilir. Bu besinleri iyi belirlemek ve sıklıkla tüketmek sağlığınız ve zatürrenin tedavisi için oldukça önemlidir.

Bonus: Muzlu Nutella Sarmalı

Zatürreye İyi Gelen Yiyecekler

1. Sarımsak

Adeta doğal antibiyotik olan sarımsak insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Bu doğal antibiyotik diye adlandırdığımız sarımsak zatürreye ve zatürrenin vücutta bıraktığı olumsuz etkilere de çok iyi gelmektedir.

Sarımsağı zatürre olduğunuzda pek çok farklı şekilde tüketebilirsiniz. Bunlardan en yaygın olanı yemeklere bolca sarımsak ilave etmektir. Ancak eğer ki siz sarımsağı direkt olarak ilaç niyetine tüketmek istiyorsanız bunun da yöntemleri mevcuttur. Dilerseniz birkaç diş sarımsağı ezerek hamur görüntüsüne getirebilir ve öyle tüketebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Sarımsağın soluma yoluyla da vücuda alınması ve faydasından istifade edilmesi mümkün olmaktadır. Bu yöntem de sarımsağın ezildikten sonra zeytinyağının ilave edilmesi ile ısıtılmasıdır. Bunun sonucunda ortaya çıkan buharı soluduğunuz takdirde de zatürre için oldukça yararlı şekilde sarımsaktan faydalanmış olacaksınız.

Kışın İlaç Niyetine Bunları İçin!

2. Havuç

Çocukluğumuzdan beri başta çizgi filmler olmak üzere pek çok yer vasıtasıyla havucun insan sağlığı için yararlı bir besin olduğunu bilmekteyiz. Özellikle havucun gözlere çok iyi geldiği de herkesin ezbere bildiği bir gerçektir. Ancak havucun faydaları bunlarla sınırlı kalmamaktadır. Havuç aynı zamanda bir çeşit antioksidandır, içeriğinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde.

Bu sebeple havuç zatürreye de çok ama çok iyi gelmektedir. Çünkü havuç, akciğerlerdeki hasarı azaltmaya yardımcı olmaktadır. Havucu dilerseniz sade olarak bir sebze haliyle tüketebilirsiniz. Ancak yine dilerseniz de havucun suyunu sıkarak havuç suyu olarak da tüketebilir ve zatürre için müthiş faydalarından yararlanabilirsiniz. Havuç ve havuç suyu aynı zamanda eşsiz bir lezzete de sahiptir.

Reklam
Reklam

Havuçlu Yumurta Kızartma Tarifi İçin Tıklayın

3. Zencefil

Zencefil keskin ve biraz acımtırak tadına rağmen insan sağlığı ve insan vücudu için oldukça faydalı bir yiyecektir. Bu sebeple zencefil tüketmekten kaçınılmamalıdır. Hatta zencefil zatürrenin iyileşmesi konusunda en ama en etkili çözümlerden bir tanesidir. Çünkü zencefilin solunum sistemine ve solunum yollarına büyük faydaları bulunmaktadır.

Zencefilin Faydaları İçin Tıklayın

Bu yüzden zatürre rahatsızlığı ile karşı karşıya kaldığınızda muhakkak ve düzenli olarak zencefil tüketmelisiniz. Zencefili taze zencefil olarak tüketebilirsiniz. Ancak bu herkesin tercih ettiği bir yöntem değildir çünkü tadı biraz ağır gelmektedir. Onun yerine zencefili kurutulmuş toz zencefil olarak tüketebilirsiniz. Bu yöntem çok kolaydır ve yemesi de oldukça keyiflidir.

Bunlardan hiçbiri size uygun değil ise düzenli olarak da zencefil çayı tüketebilirsiniz. Zencefil çayının tadını hafifleştirmek ve yumuşatmak için de zencefil çayının içerisine bir miktar bal ilave edilerek oldukça lezzetli bir çay elde edebilir ve o çayı afiyetle içebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Zencefilli Enerji Veren Karışım İçin Tıklayın

4. Fesleğen

Fesleğen özellikle evlerdeki saksılarda sıklıkla yetiştirilen ve müthiş kokusunu içimize çekmeye doyamadığımız yeşil bir bitkidir. Ancak bu bitkinin bizi mutlu etmenin ötesinde çok büyük faydaları da bulunmaktadır. Çünkü fesleğen insan sağlığı için çok ama çok yararlı bir bitkidir. Fesleğen aynı şekilde zatürreye de çok iyi gelmektedir.

Fesleğeni zatürre rahatsızlığınızda ezerek ve içerisine karabiber ilave ederek tüketebilir, harika ve inanılmaz şifalı bir ilaca sahip olabilirsiniz. Bununla birlikte fesleğen tüketiminde fesleğen çayı da oldukça sık uygulanan ve yine zatürreye iyi gelen bir yöntemdir.

Zatürre rahatsızlığınızı bir an evvel iyileştirmek ve süreci hızlandırmak istiyorsanız mutlaka fesleğeni denemelisiniz.

Fesleğen Soslu Hellim Tavuk Tarifi İçin Tıklayın

5. Susam

Susam özellikle simite eşlik etmesiyle çok sevdiğimiz bir yiyecektir. Ancak susam insan sağlığı için de oldukça faydalıdır. Susam, zatürre rahatsızlığına çok iyi gelmektedir. Eğer ki zatürre rahatsızlığınız varsa iyileşme sürecini hızlandırmak için tüketmeniz gereken besinlerden biri de susamdır.

Reklam
Reklam