Sağlık Bakanlığı MHRS hastane randevu alma yolları

Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sokulan MHRS randevuyla sıra bekleme derdi sona eriyor. Telefon yoluyla veya internet üzerinden alınan MHRS hastane randevusu alma yollarını sizler için hazırladık.

Günümüzün gelişen teknolojileri sayesinde pek çok işlem artık internet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde halledilebiliyor. Cep telefonu, tablet, bilgisayar kullanımının artmasıyla da haliyle vatandaşlar da işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmeyi tercih ediyor. İnternet erişiminin sağlandığı her yerden zaman kaybetmeden halledilebilen işlemlerden biri de MHRS randevu sistemi... MHRS randevu sisteminden faydalanarak hastane randevusu almak isterseniz, işleminizi oldukça çok bir şekilde halledebilirsinz. Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sokulan, kamu hastaneleri ve aile hekimi randevusu almasını sağlayan MHRS randevu sayesinde pratik bir şekilde sıra bekleme derdi olmadan randevu alınabiliyor. Vatandaş böylelikle hastane randevusunu önceden alarak tercih ettiği doktora tedavi olmak üzere randevu tarih ve saatinde hastaneye giderek, hiç beklemeden muayenelerini olabiliyorlar. Peki MHRS randevu sisteminden hastane randevusu alma işlemi nasıl yapılır?, MHRS randevusu nasıl alınır? Randevu iptali nasıl gerçekleştirilir? İşte bu soruların yanıtı ve MHRS hakkında detaylar...

Reklam
Reklam

MHRS NEDİR?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi yani MHRS Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında vatandaşların sağlık hizmetine daha kolay erişiminin sağlanması ve hastanelerin daha etkin ve verimli şekilde hizmet sunabilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilmiş bir projedir. MHRS ile vatandaşlar ALO 182 hattını arayarak veya internet üzerinden, Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden muayene randevusu alabilirler.

MHRS RANDEVUSU NASIL ALINIR?

ALO 182'yi arayarak MHRS randevusu alma

Hastane randevusu almak için hizmete sokulan MHRS sisteminden iki şekilde faydalanabiliyor. İnternet üzerinden randevu alarak ya da ALO 182'yi arayarak MHRS'den faydalanabilirsiniz. ALO 182'yi arayarak MHRS randevusu almak için ilk olarak ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır. ALO 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

Reklam
Reklam

Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir. Son olarak vatandaş seçimini yaparak MHRS randevusunu almış olur.

MHRS online randevu alma

MHRS randevu alma sisteminden telefonla olduğu gibi internet üzerinden de faydalanabilirsiniz. MHRS Online Randevu Sistemi aracılığıyla alınan hastane randevusu için Vatandaşlar, randevu almak istedikleri Hekim Randevu Sistemi kapsamında olan hastanelerin internet sitelerindeki Online Randevu linkine basarak, Vatandaş Giriş ekranından kayıt oluşturup randevu alabilmektedir.

[_

_](http://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/)

MHRS RANDEVULARI NASIL İPTAL EDİLİR?

MHRS randevu iptali yine internet üzerinden ya da ALO 182'yi arayarak gerçekleştirilir. ALO182 aranarak yapılacak MHRS randevu iptali işleminde ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır. Bu arama randevu zamanından en az 80 dakika önce yapılmalıdır. ALO182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular. Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.

Reklam
Reklam

İnternet üzerinden gerçekleştirilecek iptal işlemleri için ise Hekim Randevu Merkezi Online Randevu ekranına T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılmalıdır. MHRS Randevu Geçmişi kısmına tıklayarak alınmış olunan tüm randevu bilgilerine erişilir ve Randevu iptal işlemi bu kısımdan yapılır. Son olarak randevu iptal kısmına tıklayarak randevu iptal edilir.

MHRS İLE AİLE HEKİMİ RANDEVUSU ALMA

Öte yandan Aile Sağlığı Merkezlerinde bekleme sürelerini ortadan kaldırmak amacı ile Aile Hekimleri de MHRS'ye dahil edildi. Böylelikle merkezlerde beklemek istemeyen vatandaşlar MHRS üzerinden ALO182 Çağrı Merkezini arayarak ya da www.ailehekimligirandevu.gov.tr adresinden Aile Hekimleri için randevu alarak muayenelerini olabilirler. Randevu almak zorunlu olmayıp isteyen vatandaşlar randevu almadan da aile hekimlerine müracaat edebilirler.


Anahtar Kelimeler: