Şili 0 - 1 Almanya

FIFA Konfederasyon Kupası final mücadelesinde Almanya, Şili'yi 20. dakikada Lars Stindl'in golü ile 1-0 mağlup etti ve turnuvanın şampiyonu oldu. Mücadelede gol bulamayan Şili, oynadığı oyun ile rakibini oldukça zorladı. Almanya bu şampiyonluk ile Konfederasyon kupasını ilk kez kazanmayı başardı.

FIFA Konfederasyon Kupası final mücadelesinde Almanya, Şili ile karşı karşıya geldi.

Reklam
Reklam

Sahadan 1-0'lık zaferle ayrılan Almanlar turnuvanın şampiyonu oldu ve ilk kez Konfederasyon Kupası'nı kazanma sevinci yaşadı.

Güney Amerika ekibi mücadeleye etkili başladı ve özellikle ilk 15 dakika rakibini şaşkına çevirdi. Sanchez, Vidal ve Vargas'ın etkili oyunu ile çok sayıda net fırsat yakalayan Şili, beklemediği bir anda kalesinde golü gördü.

20. dakikada ilk kez rakip kaleye giden Almanya, Şili savunmasının hatasından faydalanarak Lars Stindl ile 1-0 öne geçti.

Golün ardından bir süre etkinliğini kaybeden Şili, ilk yarının son bölümünde de etkili bir oyun ortaya koydu. Almanya ise hızlı hücumlarla rakip kalede gol aradı.

[Portekiz 2 - 1 Meksika](https://www.mynet.com/portekiz-2-1-meksika-112069-myspor)

İki takım da yakaladığı net fırsatları gole çeviremedi ve Almanlar soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Mücadelenin ikinci devresi de yüksek tempo ile başladı. Gergin oynanan son 45 dakikada Şili, Almanya kalesinde çok etkili ataklar geliştirdi ancak bir türlü aradığı golü bulamadı ve Almanya sahadan 1-0'lık zaferle ayrıldı.

Reklam
Reklam

FARKLI KAZANMIŞLARDI

Avustralya ve Kamerun’un da olduğu gruptan lider çıkan Panzerler, yarı finalde Meksika’yı, 4-1 yenerek finale çıktı. Güney Amerika ekibi ise son Avrupa şampiyonu Portekiz’i penaltı atışlarıyla 3-0 mağlup ederek, adını son ikiye yazdırdı.

Anahtar Kelimeler: