Sütle karıştırıp yüzünüze sürdüğünüzde...

Genellikle diyet yaparken tercih edilen yulaf, aslında sadece zayıflatmakla kalmıyor. Sağlığımıza olan etkileri bundan çok öte. Kalp ve damar hastalıklarından cilt dokusuna kadar fayda sağlayan yulaf lapasını kahvaltı dahil olmak üzere farklı öğünlerde de tüketerek mucize etkilerinden yararlanabilirsiniz.

Yüksek oranda lif ve protein içeren yulaf, zengin bir besin değerine sahiptir. Sahip olduğu B1, B3, çinko ve selenyum sayesinde pek çok sağlık sorununun üstesinden gelebilir. İşte yulafı zayıflamaya yardımcı olacak bir besin olmaktan çok daha öteye taşıyacak değerli bilgiler...

Reklam
Reklam

8 yemek kaşığı yulaf lapası, vücudun ihtiyaç duyduğu günlük protein ihtiyacının yüzde 15'ini karşılar. Kasları kuvvetlendirme etkisi vardır.

Avenanthramide antioksidanı içerir. Bu sayede kan basıncını düzenler ve kan şekerini dengeler.

Yulafın doğal temizleyici özelliği vardır. İçindeki saponin maddesi cildi fazla yağ ve kirden arındırır. Yarım bardak yulafı süt ile karıştırıp bir gece bekletin. Sabah uyandığınızda süzün ve kalan suyla cildinizi yıkayın. Her gün bu işlemi yaptığınızda cildinizi yağ ve kirden arındırarak, cilt tonunuzu da eşitlemiş olacaksınız. Bu maske cilt lekelerini de ortadan kaldırabilir.

Reklam
Reklam

İçindeki sağlıklı yağlar sayesinde kalp sağlığını ve dolaşım sistemini destekler. Yüksek oranda antioksidan sahibidir. Bu da damar sağlığı için son derece değerlidir.

Gerçek bir sindirim sistemi dostudur. Günlük 35 gram tüketildiğinde günlük ihtiyacımızın büyük bir kısmını karşılamış oluruz. Kabızlık problemi yaşayanlar için etkilidir. Bağırsak hareketlerini hızlandırır.

Linoleik asit ve çözünebilir lifler sayesinde kandaki kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.

Metabolizmayı hızlandırır ve tok tutar. Kilo verme konusunda size destek olmasını istiyorsanız düzenli tüketimi şarttır.

Reklam
Reklam