Tarhanaya Isırgan Otuyla Yeni Bir Lezzet Kattı

Düzce'de kadın girişimcinin ürettiği ısırgan otlu ve bebek tarhanaları farklı damak tatlarına hitap ediyor.

Düzce'de kadın girişimcinin ürettiği ısırgan otlu ve bebek tarhanaları farklı damak tatlarına hitap ediyor.

Reklam
Reklam

Merkeze bağlı Bayramcı köyünde yaşayan Yüksel Kalkan, 2007 yılında Çerkez mantısı üreterek gıda sektöründe faaliyet göstermeye başladı. Annesinin tecrübeleriyle yola çıkan Kalkan, yöre kadınlarını da bünyesine katarak hem çeşitlerini hem de hedeflerini büyüttü.

Asıl mesleği öğretmenlik olmasına rağmen, aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla ticareti seçen Kalkan, AA muhabirine ısırganlı tarhanayı ve Çerkez lezzetlerini anlattı.

Isırgan otunu mevsiminde toplayarak kuruttuklarını kaydeden Kalkan, "Daha sonra tarhana hamurumuza katıyoruz. Lezzetinde bir farklılık olmamakla birlikte hem daha güzel hem de şifa açısından daha faydalı bir ürün oluyor" dedi.

Isırganlı tarhananın yanı sıra klasik köy tarhanası ve bebekler için özel tarhana ürettiklerini dile getiren Kalkan, "Ürünlerimizin hiçbirinde katkı maddesi yok. Bebekler için olan tarhanamızda baharat kullanmıyoruz. Bebek tarhanasını, bebekler 6 aylık olduktan sonra kullanabilecekleri şekilde yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Etnik lezzetlerin rağbet gördüğünü, dondurulmuş olarak satışa sunduklarını ifade eden Kalkan, "Çerkez peyniri ve patatesli olarak yaptığımız mantımız var. Bu ürünlerimizi taze sunuyoruz. Aynı zamanda klasikleşmiş bir ürün olan Kayseri mantısını da yapıyoruz" diye konuştu.

-"İnternet sitesi kurduk"-

Yöre insanıyla çalışmanın keyfini çıkardığını kaydeden Kalkan, sevdikleriyle çalışmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

Yöresel lezzetleri duyurmaya çalışan Kalkan, "İnternet sitesi kurduk. Sitemiz üzerinden online satışlarımız sürüyor. Yerimizi öğrenen özellikle İstanbul ve Ankara'da ki konuklarımız kargoyla talepte bulunuyorlar. Ayrıca en yakın il olan Sakarya'ya gönderiyoruz. Ayrıca Düzce içindeki marketler ve şarküterilere veriyoruz" ifadelerini kullandı

"Ürünlerimizi tadıp lezzetini görenler, Çerkez, Abaza fark etmiyor hepsi beğenerek talep ediyorlar" diyen Kalkan, sözlerini şöyle tamamladı:

Reklam
Reklam

"İlk önce sadece Çerkez mantısı yapıyorduk. Daha sonra tarhana, erişte, kuskusları ilave ettik. ilk amacımız mantımızdı. Düşündüğümüz gibi de oldu. Bizden sonrada yapan arkadaşlarımız oldu. Bir nevi lezzetlerimizin tanıtımını yapmıştık olduk. Yeni kuşaklar lezzetlerimizi unutmaya başlamıştı, bu şekilde eski lezzetleri tatmaya devam ediyorlar."


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: