İnter ve net kelimelerinin birleşmesiyle oluşan internet, "ağlar arasında" anlamına gelir. Bir iletişim ağı olan internet, tüm dünya üzerinde yayılmış bir hizmettir. İnternet farklı işleyiş ve yapıdaki kullanıcıların iletişim sağlamasına imkan tanır. Veri haberleşmesi amacıyla ortaya çıkan internet, teknolojik yeniliklerin etkisiyle gelişmiştir. Haberleşme ve iletişim fonksiyonuyla ön plana çıkan internet üzerinden araştırma ve alışveriş yapmak, müze ve sergileri gezmek, yurt içi ve yurt dışında bağlantı kurmak mümkündür. Temelleri ilk kez 1950'li yıllarda Amerika'da ortaya atılmıştır. 1989 yılında İngiltere'de Tim Berners-Lee tarafından yapılan çalışmalar sonucunda modern internetin doğduğu görülmüştür. ARPANET, NPL, Merit Ağı gibi ağ sistemlerin internetin gelişmesinde büyük rol oynamıştır. İnternet kullanımı sayesinde tüm dünyada bilgiye erişim kolaylaşmıştır.
Günümüzde ister evde olsun ister işte isterse de dışarıda olsun internete her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Çoğu insan alışverişini veya işini internet üzerinden hızlı bir şekilde halletmektedir. Ayrıca oyun oynamak, video izlemek gibi aktivitelerde yine internet bağlantısı ile gerçekleşmektedir. Ancak bazı durumlarda akıllı telefonlarda mobil internet paketi bitebilir. Böyle bir durumda başkasının cihazından internet alınabilir. Peki, Android ve İOS telefonlarda internet paylaşımı yapılır mı?
İç Hastalıkları Uzmanı Canan Karatay ezber bozan açıklamalarına yenisini ekledi. Akıllı telefonların yaydığı radyasyona dikkat çeken ve 4.5 G ile 5.5 G mobil iletişim teknolojisine ilişkin uyarıda bulunan Canan Karatay bunların olumsuz etkilerini tek tek sıraladı.
Isparta'da emekli hemşire Zeynep Naile Dilmaç'in (50) yüksek kazanç ümidiyle tıkladığı internet reklamı hayatını kararttı. Telefonla kendisini arayan dolandırıcılara inanıp 12 bin 500 dolar tutarında kredi çeken Zeynep Naile Dilmaç, "Paramın geri geleceğini düşünmüyorum. Lütfen bu dolandırıcılara inanmayın, kanmayın. İnternette gördüğünüz her şeye kapılmayın" dedi.
Tekirdağ’da akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. İnternette ek iş arayan H.M., ek kazanç elde etmek isterken hayatının şokunu yaşadı. Kendisine gönderilen hesaba 300 bin lira yatıran H.M., dolandırıldığını anlayınca soluğu emniyette aldı. İşte akılalmaz dolandırıcılık olayının detayları...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 72,5 milyonu mobil olmak üzere toplam genişbant internet abone sayısının 91,6 milyon olduğunu açıkladı. Bakan Uraloğlu, 2003 yılından itibaren Türkiye’nin iletişim altyapısında çok büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, "İnternet abone sayısı 72,5 milyon mobil olmak üzere toplam genişbant internet abone sayısı 91,6 milyona ulaştı." dedi.
Mersin merkezli 3 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 4 şüpheli gözaltına alındı.
Samsun'da internetten satışa sunduğu oyun konsolunu parasını almasına rağmen göndermeyen şahıs, yargılandığı mahkemece "dolandırıcılık" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası ve ayrıca adli para cezası verildi.
Adana merkezli 4 ilde, internetten verdikleri sahte araç satış ilanlarıyla 14 kişiyi dolandırdığı öne sürülen kişilere yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheliden 6'sı tutuklandı.
Adana merkezli 4 ilde, internetten verdikleri sahte araç satış ilanlarıyla vatandaşları dolandırdığı öne sürülen kişilere yönelik soruşturma kapsamında 1 kişi daha yakalandı.
Kahramanmaraş'ta internet üzerinde 20 bin TL fiyatla ve 'Antika yazılı taş' yazısıyla satışa çıkarılan kitabe için harekete geçildi. Osmanlı dönemindeki bir çeşmeye ait olduğu belirlenen 'kitabe', Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nce koruma altına alındı. Kitabenin 1835-1836 tarihli çeşmeye ait olduğu ve 6 satırdan oluştuğu öğrenildi.
Bilecik'teki Koyunlu köyünde yaşayan Derya Kaytan, arkadaşında görüp internetten video izleyerek öğrendiği amigurumi tekniğiyle 4 yılda bebek ve hayvan figürlü binlerce oyuncak üretti. Sosyal medya üzerinden Türkiye'nin pek çok iline çok sayıda satış yaptığını söyleyen Kaytan, kendisine yurt dışından bile ulaşanların olduğunu ve onlara da ürünlerini gönderdiğini anlattı.
İnternetten alışverişin artmasıyla birlikte birçok kişi kıyafetlerini mağazadan almak yerine internetten almayı tercih ediyor. Oldukça zaman kazandıran bu durum çeşitli problemlere neden olabiliyor. TikTok'ta internetten aldığı balo elbisesini paylaşan bir kadın yaşadığı hayal kırıklığını göstererek viral oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üniversite öğrencilerine 10 GB ücretsiz internet müjdesi geldi. Konuya ilişkin açıklama AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda yapıldı. Birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki, Üniversite öğrencilerine 10 GB ücretsiz internet mi verilecek? 10 GB ücretsiz internet nasıl alınır, nasıl kullanılır?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2022 yılında 319 milyar dakikadan fazla telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini ve 65 milyar 256 milyon gigabayt internet kullanıldığını açıkladı.
42 yaşındaki Gisele Bündchen, yaşına rağmen koruduğu düzgün fiziği, kusursuz cildi ve özel hayatıyla dikkat çekiyor. 2 çocuk annesi olan Gisele Bündchen, çocuklarında uyguladığı ebevenylik ipuçlarını paylaştı. 6 aylık bebeğine lazımlık eğitimini nasıl verdiğini anlatan Gisele'nin tüyoları hem cebinizi rahatlatacak hem de daha konforlu olmanızı sağlayacak.
Koronavirüs pandemisiyle birlikte çevrimiçi ders uygulaması pek çok kişinin kurtarıcısı olmayı başardı. İsmi Duygu olarak açıklanan bir öğrencinin çevrimiçi ders sırasında öğretmeninin sorusuna cevap vermemek için “Görüntüm dondu” numarası yaptığı anlar sosyal medya gündem oldu. Öğrenciyi kardeşinin odaya girmesi ele verdi.
İnternette caretta caretta kabuğundan satılık tespihler pes dedirtiyor. İlanlarda orijinal olarak gösterilen tespihler, yasak olmasına rağmen internet sitelerinden satışa çıkarılıyor. Dünyada nesli tehlike altındaki türlerden caretta carettaların kabuklarından yapılan tespihler, internetten 850 ile 6 bin lira arasında fiyatlarla satılıyor. Yetkililerin belirttiğine göre ise satışın tespiti halinde 26 bin 390 lira ceza uygulanıyor.
İnternetten piyasa değeri 200 TL ucuz diye motor yağı satın alan öğretim üyesi olan Mahmut Durmaz adeta hayatının şokunu yaşadı. Aldığı yağı aracına koyan Durmaz, 30 kilometre yol yapıp yağı değiştirse de 50 bin TL'lik zarara uğramadan kurtulamadı. "İnternete güvenim kalmadı" diyen Durmaz, alınan yağın gerçek olup olmadığının anlaşılması için ustaların söylediği o detayı anlattı.
Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Londra merkezli iletişim firması OneWeb'e ait 40 internet uydusunu daha Falcon-9 roketi ile yörüngeye gönderdi.
İnternet hayatımızda birçok alanın kolaylaşmasını sağladı. Kıyafet denemeyi sevmeyen ve mağaza dolaşmaya zamanı olmayan kişiler internet üzerinden alışveriş yaparak bu sorunlarını pratik bir şekilde hallediyor. Ancak internetten söylenen kıyafetler her zaman istenilen sonucu vermeyebiliyor. İnternetten söylediği ile gerçekteki arasındaki farkı paylaşan kadınlar görenleri hayrete düşürdü.
İran'da genç bir kadının ahlak polisi tarafından gözaltına alınıp öldürülmesinin ardından başlayan protestolar devam ediyor. Molla rejimi gösterileri bastıramayınca yeni bir hamle yaptı. Bir rejim görevlisi İran genelinde internetin kesileceğini açıkladı. Bununla da kalmayan rejim birçok bölgede sıkı yönetim ilan etti.
Pandemiyle birlikte artan evden çalışma sistemi çok daha rahat görünse de ansızın giden internetler oldukça can sıkıcı olabiliyor. Bir şeyler izlerken veya çalışırken aniden giden internet bağlantılarından şikayetçiyseniz internet bağlantısını hızlandırmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.
İnternet sitelerinde yapılan tuzağa karşı vatandaşlara çok önemli bir uyarı geldi. Bir alışveriş sitesindeki ‘1 TL’ye 7 bin TL’lik tablet’ kampanyasına katılan vatandaşın yaşadıkları şoke etti. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin tüm detayları tek tek anlatırken internet sitelerinin ‘sehven yapılmış’ tuzağına karşı da tüketicileri uyardı. Şahin, “Sehven yapılmış, mesajında bir tuzak var, bu tuzağı küçük değil büyük firmalar dahi yapabiliyor” dedi.
Podyumda veya online alışveriş sitelerinde gördüğümüz kıyafetlerin üzerimizde nasıl görüneceğini oldukça merak ediyoruz. Bazen podyumda yapılan fark etmediğimiz ufak hileler ile kıyafetler bambaşka görünebilirken bazen ise alınan kıyafet üzerimizde çok daha güzel görünüyor. Ünlüler özel günlerinde podyumda giyilen kıyafetleri tercih ederek aradaki farklılıkları gösterdi.
İnternetten trafik sigortası yaptıranlar dikkat! Ankara’da yaşayan bir vatandaş internetten sigorta yaptırdı dolandırıcıların tuzağına düşüp hem parasından oldu hem de trafik sigortası olmadığı için ceza yedi. Arama motoruna sigorta yaptırmak istiyorum yazınca ilk çıkan siteye tıkladı başına gelenleri polis çevirmesine girene kadar anlamadı. İşte trafik sigortasındaki büyük dolandırıcılığın detayları…
İnternetten araç kiralamak isteyenler yanlış tercih yaptıklarında bir anda dolandırıcıların eline düşebiliyorlar. Benzer bir olay, Diyarbakır'da araba kiralamak isteyen bir çiftin başına geldi. Giyim sektöründe çalışan Mehtap ve Mahmut Taş çifti, acil olarak Ankara'ya gitmek üzere internetten bir araç kiralama şirketinin numarasını aradı. Ancak çift, kurumsal araç kiralama şirketinin ismi kullanılarak açılmış sayfaya tıklamıştı. İletişime geçtikleri şahıslar, çifti 7 bin 200 TL dolandırdı.
Ordu'da yaşayan öğretim üyesi, internet üzerinden araç kiralamak isterken 1550 lira dolandırılınca polise başvurdu.
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 15-21 yaş grubundaki gençlerde günlük televizyon izleme süresinin 1 saat 42 dakika, günlük internet kullanımı ortalamasını 4 saat 37 dakika olarak belirledi.
İnternet faturaları tıpkı doğalgaz, su ve elektrik faturaları gibi bütçeyi sarsan faturalar arasında bulunuyor. İnternet hayatımızı daha kolay bir şekilde devam ettirebilmemiz için önem taşıyor. Ancak yüklü faturalar ev ekonomisini zorlayabiliyor. İnternet faturalasından tasarruf etmek için internet faturalarını düşürme yöntemlerini deneyebilirsiniz.
Twitter, WhatsApp ve Instagram çöktü mü, sosyal medya uygulamaları ve internet neden yavaşladı? Instagram, Twitter, WhatsApp, TikTok ve YouTube gibi çoğu sosyal medyanın kullanıcıları, "Instagram, WhatsApp ve Twitter çöktü mü, internette sorun mu var? internet yavaşladı mı?" sorularının cevabını arıyor. Kullanıcılar sosyal medyada erişim sorunu ve internette yavaşlama olduğunu bildirdi. Bu, kısa sürede gündem olurken, BTK'dan bant daraltma açıklaması geldi. Peki bant daraltma uygulaması nedir?
İnternet hız testi ekranı yoğun ilgi görüyor. İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen patlamanın ardından vatandaşlar internete erişimde sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler. Türk Telekom tarafından yapılan açıklamada, ‘Şirketimizden kaynaklanmayan sebeplerle sosyal medya kanallarıyla ilgili erişimde bazı problemler yaşanmaktadır.’ denildi. Peki, internet hız testi nasıl yapılır?
Twitter, WhatsApp Instagram çöktü mü, sosyal medya uygulamaları neden yavaşladı? İnternette sıkıntı mı var? Bazı kullanıcılar internet erişimlerinde sıkıntı yaşadıklarını öne sürüyor. İddialara göre, Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, WhatsApp, TikTok ve daha birçok platform ve hizmete erişim sorunu yaşanıyor. Sorun yaşayanlar ise Instagram ve Twitter çöktü mü, internette sorun mu var, internet yavaşladı mı? sorularının cevabını araştırıyor. Kullanıcılardan çok sayıda rapor geliyor.
Kasım ayı ile birlikte indirim dönemi de gelince internette de alışveriş trafiği hızlandı. Ancak bununla birlikte e-ticaretteki şikayetlerin sayısı da artmaya başladı. 350 bini aşkın şikayet geldi bugüne kadar şikayetlerin birçoğunun iptal ve iadelerle ilgili olduğu öğrenildi. Uzmanlar ise internetten alışveriş yapanlara çok önemli bir uyarıda bulundu. Dikkat! Bu durumla karşılaşırsanız o siteden uzak durun! İşte internet alışverişi ile ilgili son dakika haberinin detayları…
İnternet alışverişlerinde kredi kartı kullanan vatandaşlara önemli uyarı geldi. Uzmanlar e-ticaret sayfalarından alışveriş yapılırken kesinlikle fiziksel kredi kartı yerine sanal kredi kartı kullanılmasını önerdi. Öte yandan kredi kartlarından usulsüz çekilen paraların 24 saat içinde kurtarabileceğinin altını da çizdiler.
Görünüşümüzde rahatsız olduğumuz birçok nokta olabilir. Bedeninizde beğenmediğiniz bölümlerden rahatsız oluyor ama onları değiştirmekten çekiniyorsanız tekrar düşünün. Yaptırdıkları ufak müdahaleleri internet üzerinden paylaşan kadınların değişimi oldukça şaşırtıyor.
Ankara'da internetten sipariş veren bir kişi, kargo yerine gelen mesajla hayatının şokunu yaşadı. Gelen mesajda kargoyu almadığı için hakkında icra takibi başlatılacağı yazıyordu. Siparişin gelmediği güvenlik kamerasına yansırken İsmail Kurtulmuş, şimdi dava açılırsa hukuk mücadelesi verecek.
Çekmeyen internet bağlantıları oldukça sinir bozucu durumlara yol açabiliyor. Özellikle pandemiden sonra artan evden çalışma ile internette yaşanan bozukluklar büyük problemlere neden olabiliyor. İnternetin çekmesi için çözüm yolu arıyorsanız aşağıdaki yöntemi deneyebilirsiniz.
iCloud, Apple kullanıcılarının fotoğraflarını, videolarını, dosyalarını yedekleyip, önemli bilgilerini güvenli bir şekilde aygıtlarda tutmalarına olanak sağlar. İCloud fotoğraf yedekleme kullanıcılara saklama alanı vererek daha fazla depolama seçenekleri sunar. Peki, iCloud fotoğraf yedekleme nasıl yapılır?
Dünya çapında en sık kullanılan arama motoru olan Google kullanıcıları, bazı cihazlarda çeşitli hatalar ile karşılaşabilir. Bu hataların sebepleri de çeşitlilik gösterir. Android sistemli cihazlarda görülen Google kaynaklı hatalardan biri de Google sürekli duruyor hatasıdır. Google sürekli olarak duruyor hatası neden olur, çözümü nedir?
Hastalıklara yakalanma korkusu hastalıktan daha fazla korkutuyor. Özellikle internetin yaygınlaşması ile birçok insan internet üzerinden hastalık araştırıyor ve kendine bilinçsiz teşhis konuyor. Bu durum oldukça olumsuz sonuçlara yol açıyor. Uzmanlar "İnternetten hastalık arama" hastalığı siberkondri hakkında uyarıyor.
Dünyanın en hızlı internet erişim teknolojisi olarak öne çıkan fiber internet teknolojisinden yararlanmak için öncelikle altyapı sorgulama yapılması gerekir. Fiber altyapı sorgulama ile ikamet edilen adreste fiber altyapı mevcut olduğu bilgisine ulaşılırsa üyelik oluşturularak hızlı internet kullanımına geçilebilir. Turkcell Superonline altyapı sorgulama da Turkcell'in sağladığı fiber internet teknolojisinden faydalanmak isteyenlerin ilk yaptığı araştırma olur.
İnternet hem iş hem de günlük yaşantımızda kullanılmakta ve artık bir ihtiyaç haline gelmektedir. Farklı birçok alanda internet kullanımının bir ihtiyaç haline gelmesi ile internet altyapısının önemi de bir o kadar artmaktadır. Sebebi ise internetin hız kalitesinin var olan internet altyapısı ile doğru orantılı olmasıdır. Turknet internet altyapı başvurusu ve takibi nasıl yapılır?
Ev, iş veya okul yaşantısına kadar hemen her alanda internet kullanılmaktadır. Bu sebeple sabit internet kullanımı da artmaktadır. Ülkemizde birçok internet altyapı sağlayıcısı mevcuttur. Bunlardan biri olan Vodafone, ülkenin çeşitli yerlerinde çok sayıda kullanıcıya hizmet vermektedir. Vodafone fiber internet altyapısı sorgulama nasıl yapılır?
Gelişen teknoloji ile birlikte internet, hemen her alanda sıklıkla kullanılan bir araç haline geldi. Ev ve iş yaşantısında internet kullanımı her geçen gün artmaktadır. Ayrıca resmi kurumlarda yapılacak olan işlemler internet ile birlikte daha da hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Sabit internetin kullanılabilmesi için bölgede bir internet altyapısı mevcut olmalıdır. Aksi takdirde altyapı başvurusu gerçekleştirilmesi gerekir. Vodafone altyapı başvurusu ve takibi nasıl yapılır?
İnternet hizmeti veren firmalar arasında bulunan Netspeed, taahhüt anlaşması olmadan müşterilerine fiber internet hizmeti sağlamaktadır. Yaşanabilecek internet problemleri için haftanın 7 günü müşteri temsilcileri ile çözüm odaklı hizmet sunar. Neetspeed firmasının sunduğu hizmetlerden yararlanabilmek için öncelikle altyapı başvurusu yapmak gerekir. Netspeed altyapı başvurusu nasıl yapılır?
Netspeed, kesintisiz, taahhütsüz internet hizmeti sunan firmalardandır. Netspeed ile altyapı sorgulaması yaparak adresinizde alabildiğiniz maksimum internet hızını öğrenebilir, internet altyapısı sorgulaması ile Netspeed'in bulunduğunuz bölgede hizmet verip vermediğini öğrenebilirsiniz. Netspeed fiber internet altyapısı sorgulama nasıl yapılır?
Gelişen teknoloji dünyası ile birlikte internet, neredeyse herkes için bir zorunluluk haline geldi. İş dünyasının bir kısmının da internet üzerinden yürütülmesi internetin işlevini önemli bir noktaya getirdi. Ancak ülkemizde altyapı konusu bazı bölgelerde sorun olabiliyor. Bu altyapı sorunu internetin kullanım kalitesini etkileyebiliyor. Bu sebeple kullanıcılar altyapılarıyla ilgili detayları öğrenmek istiyor ve internet altyapısı sorgulaması için nasıl bir yol izlemek gerektiğini merak ediyor.
Superonline fiber internet teknolojisi, en hızlı internet teknolojilerinden biridir. Bu internet teknolojisinden yararlanmak için bulunduğunuz adreste fiber altyapı bulunması gerekir. Fiber altyapı sorgulaması yaparak binanızda altyapı olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. Binanızda fiber altyapı bulunmuyorsa Superonline teknolojisinden yararlanmak için başvuru yapmanız gerekir. Turkcell Superonline altyapı başvurusu ve takibi nasıl yapılır?