Taurasi ateş püskürdü!

Doping testinin pozitif çıkmasıyla Fenerbahçe'nin sözleşmesini feshettiği kadın basketbolcu Diana Taurasi, Amerikan basınına konuştu.

28 yaşındaki Taurasi, performans artırıcı madde kullandığını reddederken; Türkiye Basketbol Federasyonu'nun doping protokolünü yanlış uyguladığını iddia etti.

Fenerbahçe'nin sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği, kadın basketbolunda dünyanın en iyi oyuncusu olarak kabul edilen Diana Taurasi, doping testi pozitif çıktığı için takımdan gönderilmişti.

Reklam
Reklam

Hakkındaki soruşturma devam eden Amerikalı yıldız, ülkesinde yaptığı bir röportajda testlerinde çıkan yasakalı modafinil maddesini kullandığını reddetti.

Taurasi, "Kesinlikle bir madde kullanmadım. suçlanabileceğim tek nokta, çok fazla şut atmamdır. benim amacım basketbol oynamak. hayatınız boyunca başınıza beklemediğiniz şeyler gelebilir. bunu kesinlikle beklemiyordum. hayatım boyunca hep doğru olanı yaptım" diye konuştu.

Taurasi masum olduğunu vurgularken, daha önce modafinil maddesinin adını bile duymadığını söyledi.

Yıldız oyuncu, "Kulüp menajeri testin pozitif çıktığını söylediğinde o maddenin adını hayatımda ilk kez duydum. adını bile telaffuz edemiyordum. internette araştırma yapıp, yan etkilerine baktım" dedi.

28 yaşındaki basketbolcu, Türkiye Basketbol Federasyonu'nu eleştirdi ve doping testi protokolünün doğru uygulanmadığını iddia etti.

Reklam
Reklam

Taurasi, "doping testine saygım sonsuz, ancak protokol doğru takip edilmediği için ciddi problem yaşıyoruz" dedi.

Haberin Devamı İçin Tıklayın