Tekbaş, AK Parti İzmir İl Başkanlığı Koltuğuna Oturdu

İzmir İl Seçim Kurulu’nun görevden aldığı Ömer Cihat Akay’ın yerine, ikinci en fazla oyu alan...

İzmir İl Seçim Kurulu’nun görevden aldığı Ömer Cihat Akay’ın yerine, ikinci en fazla oyu alan Abdullah Tektaş göreve başladı. Makam koltuğuna oturan Tektaş, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Akay'a karşı oluşturulan listede ismi olan başta Konak eski İlçe Başkanı Latif Özkan, milletvekili adayı Harun Özdemir, İl eski Başkan Yardımcısı Hüsniye Çoban, Karşıyaka eski İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt ve çok sayıda kişi de toplantıda hazır bulundu.

Reklam
Reklam

AK Parti Genel Merkezi'nden onay alan Abdullah Tekbaş. mazbatasını aldıktan sonra il binasındaki makamına geçerek basın açıklaması yaptı. Kimseyle meselesi olmadığını söyleyen Tekbaş, “Hukukun verdiği bir karar var. Bütün Türk milleti gibi biz de hukukun verdiği karara saygılıyız. Bütün arkadaşlarımız, hep beraber, el ele partimizi daha ileriye götürmek için çalışacağız. Geçmiş, geçmişte kalmıştır. Önümüze bakıyoruz, önümüzdeki seçimlere bakıyoruz. Kimsenin kimseyle sorunu olmayacaktır. Genel merkez İzmir il koordinatörümüzle irtibat halinde buraya geldik. Kendisi buraya gelmemizi söyledi, onun için biz de geldik. Yoksa kafamıza göre gelmiş değiliz. Bundan sonraki süreçten, parti kazanarak çıkacak.” dedi.

İl Seçim Kurulu, 9 Haziran 2012 tarihinde AK Parti İl Başkanlığı'na seçilen Akay'ın başkanlığını düşürdü. İki yıl önce il başkanlığına atanan, geçen hafta da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılan kongrede 613 delegeden 379'unun oyunu alarak seçilen Akay hakkında, 84 oy alan rakibi Abdullah Tekbaş, sabıkası olduğuna dair şikayette bulunmuştu. Bu şikayeti inceleyen İl Seçim Kurulu, Akay'ın 1996 yılında açılan bir davada gümrük kaçakçılığından hüküm giydiğini belirledi. Konak 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ali Mümtaz Talu'nun, sabıka belgesine dayanarak Akay'ın il başkanlığını iptal ettiği, yerine mazbatayı Tekbaş'a verdiği öğrenildi.

Reklam
Reklam


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz