Tesla Model 3 Türkiye'de satılacak mı? Model 3'ün Türkiye fiyatı nedir?

Model 3 tanıtıldı ve Türkiye'de satışa çıkacak mı merak ediliyor. Tesla Motors, Model 3'ün yeni versiyonunu (Late 2017) geçtiğimiz hafta basına tanıttı. Firmanın CEO'su Elon Musk, Model 3 modelini crossover formunda tasarladıklarını belirtirken Tesla'nın otonom teknoloji misyonunu da tamamlamak üzere olduğunu duyurdu. Güncel otomobil teknolojisinin bel kemiği haline gelen Tesla Model 3, Türkiye'de piyasaya sürülecek mi, sorusunun yanısıra Türkiye fiyatı da araştırılıyor.

Tesla Motors, Tesla Model 3'ün 2017 versiyonunu duyurdu. ABD'de ilk seriler yavaş yavaş yollar düşmeye başladı şimdi de Tesla, yeni nesil otomobillerin ikinci üretim bandına start verdi. Tesla Model 3 ABD'de 35 bin dolardan başlıyor, tavan fiyatı ise 65 bin dolar olarak belirlendi. En tepe seviye Tesla Model 3, otonom teknolojisinin yanısıra biyolojik kalkan gibi, pekçok farklı teknolojik özellikleri bulunuyor.

Reklam
Reklam


Tesla Model 3'teki 'biyosilah' teknolojisi, herhangi bir biyolojik felakette veya kimyasal silah kullanımlarında kendi kalkanlarını devreye sokuyor ve otomobilin iç havasını temiz tutmayı başarabiliyor. Elon Musk, bu teknolojiyi Tesla Motors'un kendi tesislerinde test edildiğini doğruladı.

TESLA MODEL 3 TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ? TÜRKİYE SATIŞI İLE İLGİLİ SON DURUM!

Tesla Model 3, tıpkı Model S ve Model X versiyonları gibi 4 kapılı Sedan formunda ve sıfır km'den 100km'ye 6 saniyenin altında ulaşabiliyor. Bunun yanısıra, 120 km hıza kadar acil fren sistemi var. Model 3'ün yoluna aniden çıkan cisimler otomobil tarafından fark ediliyor ve kazaya sebebiyet vermeden, siz tepki vermeseniz de otomobili durdurmayı başarıyor.

Otomobil, 4 kapı sedan formunda olmasına rağmen Tesla'nın mühendisleri tamamiyle crossover silüetinde bir otomobil geliştirmiş. Kabin içerisine 5 kişilik koca bir aile sığabiliyor.


Tesla Motors, daha önce Türkiye ofisi açacağını duyurmuştu, üstelik dedikodulara göre personel alımı da başlamıştı. Yeni bir gelişme yok fakat Türkiye'deki lüks otomobil tüketim galerileri Tesla Model S ve Tesla Model X marka otomobilleri Türkiye'ye getirmeyi başarıyorlar. Fakat kötü haber; Tesla Model S ve Model X, euro bazında satışa sürüldü.

Reklam
Reklam

Tesla Model 3 ise muhtemelen galericiler aracılığı ile satışa sürülecek ve Türkiye fiyatı minimum 140 bin euro - 160 bin euro bandında olması beklentilerin içerisinde. Tesla Model 3, şu sıralar ABD'de kullanılıyor olsa da; sadece ilk üretim serisi test amaçlı olarak yollara çıktı. 2017'nin son çeyreği itibariyle resmi olarak ABD'de satışa çıkacak olan Model 3, Türkiye'de ise 2018'in ilk çeyreğinde satın alınabilir durumda olacaktır.