Trabzon'a 'cinayet'li tanıtım

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sitesinde, kentin tanıtımının yapıldığı bölümde yer alan olaylar şaşkınlık yarattı.

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde kentin tanıtımının yapıldığı bölümde Rahip Santoro cinayeti, TAYAD'lılara linç girişimi, Hrant Dink'in Trabzonlu Ogün Samast tarafından öldürülmesine de yer verilmesi şaşkınlık yarattı. Konuyla ilgili inceleme başlatan Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, yazının projeler biriminin paylaşım sitesinde yayımlandığı, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sitesinden ise link verildiğini belirterek, "Gözden kaçan bir durum, bilerek yapılan bir şey değil" dedi. Olayın basına yansıması üzerine yazının tepkilere neden olan bölümü siteden kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi olan http://trabzon.meb.gov.tr sitesinde yer alan ?Projeler Koordinasyon' sayfasında 'Trabzon' başlığı tıklandığında kentin tanıtımıyla ilgili yer alan yazı şaşkınlık yarattı. Trabzon'un tarihi ve kültürünün anlatıldığı bölümde Rahip Santoro cinayeti, Hrant Dink'in Trabzonlu Ogün Samast tarafından öldürülmesi, TAYAD'lılara linç girişimi gibi Trabzon'da yaşanan ve Türkiye gündemine oturan olaylara da yazıda yer verildi.

Konunun basına yansıması üzerine sitedeki 8 sayfalık yazının tepkilere neden olan bölümü kaldırılırken, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, tanıtım yazısının kendi kurumlarının resmi internet sitesinde yayımlanmadığını belirterek, ''Yapılan ilk incelemede, Trabzon'un tanıtımıyla ilgili yazının, projeler biriminin www.trabzonab.net paylaşım sitesinde yayımlandığı, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi sitesinde yayımlanmadığı, ancak Milli Eğitim Müdürlüğünün sitesinden link verildiği anlaşılmıştır. Gözden kaçan bir durum. Ben gerekli incelemeyi başlattım. Bu bilerek yapılan bir şey değildir" dedi.
CHP: "BU OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ"

Reklam
Reklam

Olayı kınadıklarını belirten CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Gülcan Özgür, "Kesinlikle tasvip etmiyorum. Trabzon tarihi olarak önemli bir şehir. Uzun zamandan beri Trabzon üzerinde oyunlar oynandığını biliyoruz. Özellikle gayrimüslimlere karşı veya diğer etnik yapılara karşı kentin bütününde oluşmuş bir reaksiyon veya bilinçli bir eylem varmış gibi gösterilmesi son derece yanlıştır. Mantığa aykırı. Resmi bir yayın organı. O sitede verilen verilerin bilimselliği kanıtlanmış veriler olması gerekir. Bu olay Trabzon'a yapılan bir haksızlıktır. Bunun parti olarak takipçisi olacağız" dedi.

İŞTE O OLAYLAR

Yazıda 26 Mayıs 2003 tarihinde Afganistan'dan dönen ve içinde İspanyol Barış Gücü'ne ait askerlerinin bulunduğu uçağın düşmesiyle başlayan olaylar şöyle devam ediyor:

*6 Nisan 2005 tarihinde F tipi cezaevlerinde süren tecridi protesto etmek isteyen TAYAD üyelerine karşı linç girişiminde bulunulmuştur.

Reklam
Reklam

*5 Şubat 2006 tarihinde Santa Maria Kilisesi'nde görevli rahip Andrea Santaro görev yerinde öldürülmüştür.

*19 Ocak 2007 tarihinde AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i İstanbul'da öldüren kişinin Trabzonlu olmasının ulusal ve yerel basında altı özenle çizilmiş ve muhtemel nedenleri sorgulanmıştır.


Anahtar Kelimeler: