İran ve Türkiye arasındaki 71. Alt Güvenlik Komite Toplantısı İran'ın Maku şehrinde; Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan ve Iğdır Valisi Ahmet Pek ile birlikte İran İslam Cumhuriyeti heyeti adına Çaldıran Fermandarı Rıza Mahbubi Maku Fermandarı Hamid Ahmedyan’ın ev sahipliğinde yapıldı.
Karşılıklı anlayış ve dostluk ortamında gerçekleşen toplantıda; her iki ülkede terör olaylarının son bulması için teröristlerle her türlü mücadeleye karşı bilgi alış verişinin devam etmesi ve her iki ülke insanın yaşam refahlarının iyileştirme adına gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.
Alt Güvenlik Toplantısı'ndan sonra, Gürbulak ve Bazo Gümrük kapılarında yolcu salonunda yaya yolcuların rahat bir şekilde geçişlerinin sağlanması için yapılan yaya yolcu tünelinin açılışı; Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Iğdır Valisi Ahmet Pek, Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin Dayan, Ağrı İl Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun, Maku Şehri Fermandarı Hamid Ahmed, Çaldıran Fermandarı Rıza Mahbubi, Gürbulak Sınır Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Doğu Anadolu Gümrük Ticaret Bölge Müdürü Mustafa Şahin ile İran Bazergan Gümrükler Başmüdürü Sefer Namdar’ın katılımları ile gerçekleştirildi.
Vali Dr. Mehmet Tekinarslan İran’daki toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, gayet memnuniyet verici bir görüşme yaptıklarını, bundan sonra her iki ülke vatandaşlarının daha az yorularak giriş, çıkışlarını yapacaklarını açıkladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz