Yeşil Sahaların En Hırçın Futbolcuları

Futbolun olmazsa olmazı etkenlerden biri de hırs ve bu bazılarında abartıya kaçınca ardından yaşanan olayların büyümesine engel olunamıyor. İşte yeşil sahalarda hırsından dolayı kötü çocuk olan kavgaşar fubolcular

Claudio Gentile

İtalyan futbolunun unutulmaz oyuncularından olan Gentile, özellikle 1982 Dünya Kupası'nda Maradona'nın başına dert olmuştu. Tekmelerini esirgemeyen italyan futbolcu hırçınlığıyla Avrupa futbolunda göze batıyordu.

Reklam
Reklam

Graeme Souness

Liverpool'un efsanelerinden Graeme Souness'da oldukça hırçın bir futbolcuydu. Genelde futbolcular rakibinin futbolundan çekinirdi ancak Graeme Souness'ın karşısında durmak için Demir Adam olmak gerekiyordu. Mutlaka ya birini sakatlıyor ya da burnunu kırıyordu

Andoni Goikoetxea

Kasap lakaplı Goikoetxea da sabıkalı isimlerden. Maradona'ya büyük acılar yaşattı.

Vinnie Jones

Vinnie Jones'u daha çok filmlerden psikopat rolleriyle hatırlarız. Jones aslında futbol oynarken de ağır psikopattı. Rakiplerine kafa göz girmeyi sever ardından hiçbir şey olmamış gibi davranırdı. Bir futbolcuda olması gereken hiçbir özellik onda mevcut değildi.

Eric Cantona

Manchester United efsanelerinden olan Eric Cantona sağlam futbolunun yanında anormal derecede hırçındı.

Roy Keane

'Şeker çocuklar maç kazanamaz" Sözüyle hafızalara kazınan Roy Keane futbol oynamaktan çok kavga ederdi. Maçta kendisini ilgilendirmeyen olaylarda bile sahneye çıkan Keane maç önceleri hakemler tarafından uyarılıyordu. Keane sadece sahada hırçın değildi. Bir keresinde taksici bile dövdü.
Oliver Kahn

Bayern Münih'in efsane kalecisi Oliver Kahn dünyanın en iyilerinden olsa da hırçınlığıyla ön plana çıkmayı ihmal etmiyordu. Bu konuyla ilgili "bu bir erkek oyunu, öyle bir iki itip kakmayla ağlayacaksaınız oynamayalım" açıklaması bile var.

Reklam
Reklam

Francesco Totti

Tam bir kindar olan Totti kendisine yapılan hareketleri karşılıksız bırakmazdı. Bazen keyfi yapan Totti bazense hıncını alamazdı.

Gennaro Gattuso

Gattuso'nun sinirini unutmak ne mümkün? Her maç olay her maçta hırçınlık. Oyuncuları sakatlamaktan çok onlarla girdiği diyaloglarla adından söz ettirirdi.

Pepe

Portekiz futbolunun yetiştirdiği en hırçın futbolculardan olan Pepe diğerlerine nazaran bir tık daha yumuşak diyebiliriz. Ancak o da sinirlerine hakim olamayıp kol kafa ezerek takımını 10 kişi bırakanlardan.

Diego Lugano

Fenerbahçe'nin unutulmaz savunmacılarından olan Diego Lugano hırçınlığıyla göz dolduruyordu. Bazen faulu kendisi yapıp mağduru oynamayı ya da hiçbir şey olmamış gibi davranmayı da iyi bilirdi.

Emre Belözoğlu

Türk futbolunda son zamanlarda adını çok duyduğumuz Emre Belözoğlu Fenerbahçe formasıyla yaptığı hırçınlıklarla gözden uzaklaşamıyordu. Kavgaları küfürleri ve diğer vukuatları bitmek bilmedi.

Reklam
Reklam

Felipe Melo

Galatasaray'ın olay adamı Brezilyalı Felipe Melo bu sezon İnter'e transfer olsa da adından çok söz ettirdi. Özellikle hırslı oyunu ve hırçınlığıyla her maça damgasını vuran Melo'nun arası TFF'yle bile açıldı.

Volkan Demirel

Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel'in de her maçı olay. Son olarak Kayserispor maçında gerginlik yaşayan Demirel özellikle derbi maçlarında kendinden geçiyor.