2017 Pirelli Takvimi tanıtıldı! Yeni Pirelli Takvimi 'duygusal' oldu

Pirelli Takvimi çıktı. Her yıl dikkat çeken, merak edilen Pirelli Takvimi bu kez her zamankinden biraz daha farklı oldu. Lindbergh'in 3. kez objektif başına geçtiği çalışmada ünlü oyuncular yer aldı.

Reklam
Reklam

Her yıl tanıtıldığı anda büyük ses getiren Pirelli Takvimi, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Tanıtımı yapılan 2017 Pirelli Takvimi ilgi gördü. Basın mensubu, konuk ve koleksiyonerlere tanıtılan takvimin yeni sayısında dünyaca ünlü kadın oyunculara yer verildi. Pirelli Takvimi için objektifin başına üçüncü kez dünyanın en önemli fotoğrafçılarından olan Peter Lindbergh geçti. 44. Pirelli Takvimi yine dikkatleri üzerine çekecek gibi görünüyor.

Bu kez geniş yaş skalası ile dikkat çeken Pirelli Takvimi'nin çekimlerinde objektif karşısına; Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright ve Zhang Ziyi gibi isimlerin yanı sıra Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi (MGIMO) Siyaset Teorisi Proseförü Anastasia Ignatova geçti. Berlin, Los Angeles, New York, Londra, Fransa'nın Le Touquet sahili gibi mekanlarda çekilen 40 fotoğraftan oluşan 2017 Pirelli Takvimi bu kez daha duygusal bir takvim oldu. Genel görüş takvimin Feminist bir yönü olduğu yönünde.

Reklam
Reklam

Pirelli Takvimi çekimlerinde üçüncü kez yer alan ilk ve tek fotoğrafçı olan Peter Lindbergh, mükemmel vücutların etrafında değil, hassasiyet ve duygusallık üzerine bir takvim yaratmak üzere yola çıktıklarını söyledi. Alman fotoğrafçı, böylece ruhuna kadar soyunan modellerin çok daha çıplak olduklarını vurgulamak amacıyla 'duygusal' başlığını seçtiklerini belirtti.

Yeni Pirelli Takvimi'nin çekimleri 2016 yılının Mayıs ve Haziran ayları arasında gerçekleştirildi. Çekimler 4 ülkede ve 5 farklı şehirde gerçekleştirildi. Los Angeles şehir merkezindeki caddeler, fast food büfeleri, köhne otellerin yanı sıra New York’taki Times Meydanı, Berlin’deki Sophiensaele Tiyatrosu, New York ve Londra’daki tavanarası otel odaları ile Le Touquet Plajı takvimin çekildiği mekanlar arasında yer aldı. Takvimde sadece stüdyoda değil, şehrin çeşitli köşelerinde ve açık hava setlerinde çekilmiş portre ve ortamlardan oluşan 40 fotoğraf yer alıyor.

Reklam
Reklam

YENİ TAKVİMDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN