2021 üniversite sınavı ne zaman yapılacak? YKS, TYT, AYT ve YDT ertelenecek mi?

Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler, 2020 – 2021 eğitim öğretim dönemini internet üzerinden çevrimiçi eğitimlerle gerçekleştiriyor. Bu sene online bir şekilde aldıkları derslerle öğrenciler, Haziran ayında yüz yüze sınava giriyor. Zorlu üniversite sınavında ter dökecek olan öğrenciler, YKS, TYT, AYT ve YDT sınavları hakkındaki duyuruları takip ediyor. Eğitimle ilgili alınan kararların ve sınav tarihlerinin sıklıkla değişmesi öğrencilerin kafasını karıştırıyor.

Haziran ayında yapılması planlanan üniversite sınavları ile ilgili de erteleme kararı alınacak mı diye bekleyen öğrenciler, gelişmeleri yakından takip ediyor. Yayımlanan sınav takvimine göre 2021 YKS sınav tarihi 26 – 27 Haziran olarak açıklandı. Hafta sonu gerçekleştirilecek üniversite sınavlarının sokağa çıkma yasağına denk gelip gelmeyeceği ise merak ediliyor.

Reklam
Reklam

YKS NE ZAMAN?

Yayımlanan sınav takvimine göre 2021 YKS sınav tarihi 26 - 27 Haziran 2021 olarak duyuruldu. Adaylar 26 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 27 Haziran'da ise Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testine (YDT) girecekler. Bu sınavlardan alınacak puanlar ile adaylar üniversite tercihinde bulunacak.

Bu oturumların başvuruları ise 4 Şubat - 2 Mart 2021 tarihleri arasında, geç başvuruları ise 17 - 18 Mart tarihlerinde yapıldı.

Söz konusu sınavların sonuçları ise 4 Ağustos 2021'de adayların erişimine açılacak.

YKS ERTELENECEK Mİ?

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde sınav tarihlerinin değişebileceği belirtildi. ÖSYM “Kovid-19 salgınının seyrine göre yeni tedbirler alınması durumunda 2021 Yılı Sınav Takvimi güncellenebilecektir'' açıklamasında bulundu.