500 yıllık ünlü koro Ankara'ya geliyor

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nca düzenlenen 32. Ankara Müzik Festivali'nin üçüncü haftası, bu akşam CSO Salonu'nda düzenlenecek Cihat Aşkın ve Zeynep Üçbaşaran'ın 'Mozart Gecesi'yle başlıyor.

Alanında dünyanın en önemli kurumlarından 500 yıllık Viyana Çocuk Korosu ise 20 yıl aradan sonra yeniden festivalde.

Büyük ilgi ile karşılanan ve merakla beklenen 'Mozart Gecesi'nde kemanıyla Cihat Aşkın ve piyanoda Zeynep Üçbaşaran Wolfang Amadeus Mozart'ın çok sevilen eserlerinden altısını seslendirecek. Bu akşam saat 20.00'deki konser, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'ndaki gerçekleştirilecek.

VİYANA ÇOCUK KOROSU İLE İKİNCİ BULUŞMA
İlk kez 12. Ankara Müzik Festivali'nde verdikleri konserle Ankaralı müzikseverleri kendilerine hayran bırakan Viyana Çocuk Korosu, 20 yıl sonra 32. Festival'de ikinci kez başkentlilerin konuğu olacak. 21 Nisan Salı günü saat 20.00'de MEB Şura konser salonunda sahneye çıkacak Viyana Çocuk Korosu, 500 yıllık geçmişiyle dünyanın en ünlü ve en etkileyici erkek çocuk korolarından biri olarak kabul ediliyor.
Şef Oliver Stech yönetimindeki koro, 32. Festival'e özel hazırladıkları "Viyana'dan Ankara'ya" başlıklı konserinde, ilk yarıda klasik müzik repertuarlarının seçkin eserlerini yorumlayacak. Konserin ikinci yarısında ise, yollarının geçtiği Almanya, Hırvatistan, Macaristan, Bulgaristan, Ukrayna, Kırgızistan, Avusturya ve Türkiye 'den hepimizin çok sevdiği "Üsküdar" gibi halk ezgilerini söyleyecek. Koro ayrıca, Strauss ailesinin polka ve valslerini yorumlayacak, Salzburg'da çekilmiş "Sound of Music" filminin 50. yılı dolayısıyla ülkemizde de çok sevilen şarkılarından örnekler verecekler.

İNGİLİZ BAKIR SAZLAR BEŞLİSİ
İngiltere'nin en önemli orkestralarının baş çalgıcılarının bir araya gelerek oluşturduğu seçkin bir nefesli sazlar beşlisi bandolar şehri Ankara'ya geliyor. London Brass Bakır Sazlar Beşlisi, Türkiye'de ilk kez Ankara Müzik Festivali'nde konser verecek. 22 Nisan Çarşamba akşamı; Andrew Crowley ve Dan Newell trompetleriyle, Geremia Lezzi kornosuyla, Byron Fulcher trombonuyla ve Peter Smith de tubasıyla M. Praetorius, D. Scarlatti, M. Arnoid, J. S. Bach. Karl Jenkins ve I. Albeniz'den nefesli sazlar beşlisi için düzenlenen eserleri seslendirecek.

CAZIN PARLAYAN YILDIZI ERİC ALEXANDER
Caz müziğine düşkün olanlar için Eric Alexander Jazz Quartet kaçırılmayacak bir fırsat. Amerika'nın son dönemlerdeki en parlak caz sanatçılarından Eric Alexander tarafından kurulan ve tenor saksafonda Eric Alexander, piyanoda Harold Mabern, bas gitarda John Webber ve davulda Joe Farnsworth'dan oluşan topluluk, övgüyle karşılanan son çalışmaları "Touching" ile ilk kez Ankara Müzik Festivali'nde. Konser 24 Nisan Perşembe saat 20.00'de, MEB Şura Salonu'nda.