Adem ve Havva'nın Cenneti Urfa

Dünya tarihini alt üst eden Göbekli Tepe'de, gizemler birer birer çözülüyor.

2006 yılında Alman Der Spiegel dergisi tüm dünyaya Adem ve Havva'nın Cennet'ten çıktıktan sonra yaşadıkları yerin bulunduğunu şöyle duyuruyordu: Adem ve Havva'nın Cenneti Türkiye'de Bulundu.

Reklam
Reklam

Dergi İngiliz yazar David Rohl’ün yayınladığı "Efsane" adlı best seller kitabını kaynak gösterdiği yazısında cennetten kovulan Adem ile Havva’nın da burada yaşadığını yazdı.

Hz.Adem ve Hz. Havva'nın efsanelere konu olmuş yeşil ve bereketli "Aden Bahçeleri" Türkiye'de olabilir mi? Tüm Dünya tarihini kökünden yıkan ve yeniden yazılmasına sebep olacak Göbekli Tepe'nin gizemleri bir bir, gün yüzüne çıkıyor.

1996 yılında Alman Arkeolog Harald Hauptmann danışmanlığında başlatılan çalışmalar sonucu, ortaya çıkan yapılar, heykeller ve simgeler, büyük bir şaşkınlık yarattı. İnsanlık tarihiyle ilgili bilinen hiç bir şeye uymayan buluntular Arkeologları sersemletmişti.

Türkiye'de pek de ilgili olmasak da dünya çalkalanıyordu. Bugüne kadar yazılmış binlerce eser ve makale çöpe gitmişti. Darvincilerden din bilimcilere, arkeologlardan tarihçilere kadar, herkes işe baştan başlamak zorundaydı.

İlk uygarlık olarak bilinen ve taş yapılar yapabilme kapasitesine sahip ilk topluluk olduğu kabul edilen Sümer Uygarlığı’nın bile, İ.Ö. 4000 yılında ortaya çıktığı görülmektedir. Oysa Göbekli Tepe, tam tamına 12.000 yaşındaydı. Tarih Bilimi Altüst Oluyor!

Tarih bilimi, insanlığın 12bin yıl önce henüz taş devrini yaşadığını söylerken, Göbekli Tepe'de devasa büyüklükte kayaların ayağa dikilmesiyle oluşturulmuş, özenle süslenmiş 8 ila 30 metre çapında, 20 tane tapınak bulunmuştu.

Reklam
Reklam

Tapınakta 3 ila 6 metre büyüklüğünde, 60 ton ağırlığa ulaşabilen T biçiminde dev heykeller yer almaktaydı.

Bilim insanları, İngiltere’deki "Stonehenge" ve Mısır’daki “Piramitler” için "Teknolojinin bu denli geri olduğu bir çağda, insanlık bu büyüklükteki yapıları nasıl inşa edebilir?" sorusuna cevap veremezlerken "Stonehenge" harabelerinden çok daha üstün bir sanat eserinin 7000 sene önce yapıldığını öğrendiklerine şeytan çarpmışa döndüler.

Yapılan incelemelerde yılan, akrep, geyik, aslan, kuş gibi motiflerin olduğu görülüyor.

Göbekli Tepe, Hz. Adem'in ailesiyle birlikte, onlara verilen ilahi bilgiyle avcılık ve tarımla uğraştıkları, giysi ve barınak yaptıkları ve zamanla çoğalarak medeni bir toplum oluşturdukları inanışına kanıt niteliği taşıyan özellikler de göstermekte...

El değirmeni ve havan gibi aletlere de rastlanması tahıllarla yiyecek hazırlandığını göstermekte. Üstelik, Göbekli Tepe'deki gizem ve bilinmezlikler bu kadrala sınırlı değil. 20 tapınak, inşa edildikten bin yıl sonra tonlarca toprak taşınarak üzeri tamamen kapatılıyor. Yapımı için büyük çaba harcandığı belli olan bu muhteşem tapınakların neden daha sonra yine müthiş bir çaba harcanarak gömüldüğü ise merak konusu.

Reklam
Reklam