"Alenen tecavüze uğradık"

TTNet Beykoz, Alpella ile yaptığı maçın uzatma bölümünde kural hatası yapıldığı gerekçesiyle Basketbol Federasyonu´na itiraz ederken, Başkan Aksu, "Kendi evimizde oynadığımız maçta aleni bir şekilde tecavüze uğradık" dedi.

Reklam
Reklam

Beykoz Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada, karşılaşmanın uzatma bölümünde kural hatası yapıldığı için federasyona itiraz dilekçesi verildiği bildirildi.

TTNet Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu, konuyla ilgili açıklamasında, "Kendi evimizde oynadığımız bu maçta aleni bir şekilde tecavüze uğradık. Bizim ve diğer takımların namusunu kim koruyacak. İlk kez olmayan bu tip olaylara artık şerbetliyiz ama bu seferki bizim bile tahammül sınırlarımızı aştı. Bursa bölgesinden teknik komiser Varol Çorapçıgil başta olmak üzere masa ve orta hakemleri vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum" diye konuştu.

TTNet Beykoz Basketbol Takımı Genel Menajeri Burçin Badem, itiraz dilekçesini ve maçın son bölümünde yapılan kural hatalarını içeren video kaydını federasyona verdiklerini bildirdi. Badem, yaptıkları itirazla ilgili beklentilerini şöyle dile getirdi: "Türk basketbolunun geleceği emanet edilen bu hakem üçlüsünün maç boyunca yaptıkları hatalara ve kötü yönetimlerine akıl erdiremiyorum.

Reklam
Reklam

Sadece son bölümdeki hataları içeren video kaydını gören ve basketbolu bilen tarafsız herkes sayının iptalini haklı bularak karşılaşmanın lehimize tesciline onay verecektir. Avrupa Ligi ve Türkiye Basketbol Ligleri'nde bu tip kararların emsalleri vardır. Bizler Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun ve ilgili makamların son hücumda oluşan hatalar zincirini izledikten sonra bu kararı vereceğine inanıyoruz." İki ekip arasında dün akşam yapılan maçın son saniyelerinde hakem kararına tepkili olan taraftarlar sahaya girmiş ve maç bir süre durmuştu. Taraftarlar maçın ardından da sahaya girerek gerginlik yaratmıştı.