ALES saat kaçta başlayacak? ALES kaçta bitecek? Sınav kaç dakika sürecek?

ALES saat kaçta başlayacak? sorusunun yanıtı 17 Nisan 2022 Pazar (bugün) gerçekleştirilecek sınav öncesi, vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Sınav için geri sayım devam ederken adaylar sınava ilişkin yaptıkları araştırmalara hız verdi. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, bugün tek oturumda tamamlanacak. Peki ALES saat kaçta başlayacak? ALES kaçta bitecek? Sınav kaç dakika sürecek? İşte detaylar...

ALES saat kaçta başlayacak? sorusunun yanıtını öğrenmek isteyen vatandaşlar internette araştırma yapıyor. 17 Nisan Pazar günü yapılacak olan sınava ilişkin ÖSYM tarafından yapılan açıklamada giriş belgesi ve saat uyarısında bulunuldu. Peki ALES saat kaçta başlayacak? ALES kaçta bitecek? Sınav kaç dakika sürecek? Adayların heyecanla beklediği sınava dair bilgiler haberimizde.

Reklam
Reklam

ALES SAAT KAÇTA?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/1), bugün yapılacak.

Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacak. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacak.

ALES KAÇTA BİTECEK?

ALES'te adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacak. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacak.

Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacak.

Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacak. Sınav Türkçe olacak.

Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklar. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınav süresinin ilk 110 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasak olacak.

Reklam
Reklam

ALES KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

Bu süreler tamamlanmadan sınav salonundan çıkmak isteyen adaylara izin verilmeyecek. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 110 dakikası tamamlanana dek sınav binasında bekletilecek. Belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı geçersiz sayılacak.


Anahtar Kelimeler: