Bağdat Caddesi'ndeki tecavüz davasında karar açıklandı

"Kadıköy'de 19 yaşındaki üniversite öğrencisi E.F.B' ye tecavüz" davasında mahkeme kararını açıkladı.

Kadıköy'de 19 yaşındaki kıza tecavüz ederek, para ve cep telefonunu gasbettiği iddiasıyla yargılanan servis şoförü, "nitelikli cinsel saldırı" ve "nitelikli yağma" suçlarından 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Cengiz Ay ile mağdur E.F.B. ve taraf avukatları katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmada, mağdur E.F.B'nin ailesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da hazır bulundu.

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Cengiz Ay'ı, "nitelikli cinsel saldırı" ve "nitelikli yağma" suçlarından 45 yıl hapis cezasına mahkum etti.

NE OLMUŞTU?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 24 Ocak tarihinde gece 03.00 sıralarında üniversite öğrencisi olan E.F.B., Kadıköy'den Bostancı dolmuşlarına binerek sahil yolundaki halı saha civarında inip yalnız olarak Levent Sokak'a girdi. Bu sırada Cengiz A.'nın genç kızı takip edip elindeki çakı bıçağı ile kolundan tutarak "Korkma bir şey yapmayacağım" dedi. E.F.B.'nin tepki vermesi ve karşı çıkması üzerine "Sesini çıkarma" diyerek tehditte bulunduğu genç kıza tecavüz etti. Saldırgan genç kıza tecavüz ettikten sonra para ve cep telefonunu alarak kaçtı.

Reklam
Reklam



Anahtar Kelimeler: