Başarısızlığın nedeni soyunma odası!

Euro 2012'ye galibiyet alamadan veda eden Hollanda Milli Takımı ülkesine döndü. Arjen Robben, Polonya'dan ayrılmadan önce, aldıkları başarısız sonuçlara, soyunma odasındaki huzursuzluğun yol açtığını ima etti.

Euro 2012'ye şampiyonluk favorilerinden biri olarak başlayan Hollanda, turnuvayı puan dahi alamadan tamamladı.

Reklam
Reklam

[

* MYNET SPOR'U FACEBOOK'TAN TAKİP EDİN](http://www.facebook.com/spormynet)

CANLI MAÇ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Kadrosunda Van Persie, Robben ve Sneijder gibi oyuncular bulunmasına karşın, beklenen sonuçları alamayan Portakallar, Polonya'dan hayal kırıklığı içinde ayrıldı.

Futbolculara, Polonya'dan ayrılmadan önce, başarısızlığın nedenleri soruldu. Birçok oyuncu konuşmak istemedi ancak Arjen Robben, 2010 Dünya Kupası'nda final oynayan birçok oyuncu Euro 2012'de de forma giymesine karşın, takımdaki birliğin bozulduğu yolunda sinyaller verdi.

Erken elenmelerine, soyunma odasında yaşanan sorunların yol açtığını ima eden Robben, "Takımda 2 yıl öncesine göre daha büyük isme sahip birçok oyuncu var. Tabi ki bazı iç sorunlar yaşadık. Ancak bunları açıklayacak değilim. Takım olarak başarısız olduk. Her şeyi denediğimize inanmalısınız. Bu aşamadan sonra hepimiz dönüp aynaya bakmalıyız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Teknik Direktör Bert Van Marwijk'in damadı olduğu için sürekli forma şansı bulduğu iddia edilen Mark Van Bommel de, takım arkadaşları arasındaki uyumsuzluktan şikayetçiydi. Deneyimli oyuncu, "Ben bu takımın kaptanıyım. Arkadaşlarımı her zaman korumak benim görevim. Ancak soyunma odasındaki atmosfer, 2 yıl öncesine göre çok farklıydı. Bunun nedenini hala anlayabilmiş değilim" dedi.

Van Der Vaart ise elenmelerini, çok sayıda gol pozisyonunu değerlendiremedikleri Danimarka maçına bağladı. Van Der Vaart, bu maçta alınan yenilginin takımda büyük güven kaybına yol açtığını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: