Başbakan Erdoğan’ın annesi için Kürtçe mevlit okutuldu

Diyarbakır’da, yaklaşık 5 ay önce vefat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan için...

Diyarbakır’da, yaklaşık 5 ay önce vefat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan için Kürtçe mevlit okutuldu. Kürtçe ilahi ve kasidelerin de okunduğu mevlit programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye Gençlik Konseyi Diyarbakır Başkanlığı tarafından Kayapınar ilçesindeki Cebelli Nur Camii’nde düzenlenen program, Kur’an-Kerim’in okunmasıyla başladı. Kur’an’ın ardından Kayapınar Müftülüğü görevlileri tarafından doğu ve güneydoğuda en çok dinlenen ve okunan Mele Hüseynî Bateyî’nin yaklaşık 500 yıl önce yazdığı Kürtçe mevlidi okundu.

Reklam
Reklam

Mevlidi, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Erdoğan, bazı AK Parti’liler ile vatandaşlar dinledi. Türkiye Gençlik Konseyi Diyarbakır Başkanı Necat Gülseven, merhum Tenzile Erdoğan’ın dünyaya önderlik yapacak, zulme karşı çıkabilecek bir evlat yetiştirdiğini belirterek, “Tenzile annemize ve bugüne kadar yaşamını yitiren tüm annelerimize Allah’tan gani gani rahmet diliyoruz. Böyle bir günde onu anmak istedik.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın