Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Diyarbakır'ın önündeki en büyük engel terördür. Birlikte mücadele vermemiz lazım" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Diyarbakır'ın önündeki en büyük engel terördür. Birlikte mücadele vermemiz lazım" dedi.

Diyarbakır'da toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, "Bizim Güneydoğu ve Doğu'ya olan aşkımızı bu açılışlar ifade ediyor" diyerek, AK Parti'nin barış ve kardeşlik istediğini söyledi. Erdoğan, "AK Parti ayrımcılık demiyor, çözüm diyor. Biz yaradılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Paradan, puldan, makamdan ötürü değil. İnşallah 10 bin kişilik bir camiyi Diyarbakır'a kazandıracağız. 30 bin kişilik bir stadı Diyarbakır'a kazandırıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu konudaki çalışmaları devam ediyor. Gaziantep, Şanlıurfa nasıl değiştiyse Diyarbakır'da öyle değişecek" dedi.

Reklam
Reklam

"YATIRIM BİZDEN AMA TERÖRLE MÜCADELEYİ BİRLİKTE YÜRÜTELİM"

2014 yerel seçimlerinin çok önemli olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "2014 yerel seçimlerinde istiyorum ki, Diyarbakır yerelde de sahibini bulsun. Yerel ve genel Diyarbakır'ı ayağa kaldırsın. Diyarbakır'ın önündeki en büyük engel terördür. Birlikte mücadele vermemiz lazım. Diyarbakır'da terör olmazsa gelişir, turistler buraya akın eder. Turistler Diyarbakır'a gelmiyor. Neden? Sebebi terördür. Diyarbakır'ın o güzellikleri ve eserleri var. Yatırım bizden ama terörle mücadeleyi birlikte yürütelim. Huzur olursa komşu ülkelerden Dicle Üniversitesine okumak için gelen öğrencilerin sayısında büyük artış olur. Havaalanına birçok ülkeden seferleri olacak. Diyarbakır'ın yüzünü güldüreceğiz. Ama terör ve terörist bunu Diyarbakır'a çok görüyor. İstanbul, Antalya, İzmir'de ne varsa Diyarbakır'da da o olacak. Sağlıkta, eğitimde, emniyette, Adalette, tarımda yapılan ortada. Diyarbakır bize 1 adım geldi, biz 100 adım attık ve atmaya devam ediyoruz. Artık sizinde teröre karşı yeter demenizi bekliyorum. Polis, asker ve diğer çalışmalarımızın yanında sizinde dik durmanız lazım. İnşallah istikbale karşı daha güvenle yürüyeceğiz. Ülkemde Kürt sorunu yok. PKK ve terör sorunu var. Kürt kardeşlerimizin sorunları olabilir, onları biz çözeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın