Buzdolabında saklamamanız gereken 10 gıda

Buzdolabına sığdıramadığınız yiyeceklerinize yer açılıyor, artık rahat rahat buzdolabın içerisini düzenleyebilirsiniz :) Bahsedeceğimiz 16 yiyeceği buzdolabından uzak tutuyoruz çünkü bu soğutan makine bazı yiyeceklerin aromasını bozuyor.

Sarımsak


Eğer sarımsağı buzdolabında saklarsanız asla lezzetli yemekler pişiremezsiniz. Çünkü buzdolabında bekleyen sarımsağın tüm aroması bozulur. Üstelik sadece sarımsağın tadı bozulduğuyla kalmaz tüm buzdolabının içi sarımsak kokar. Anlayacağınız her yerden zarar.

Reklam
Reklam

Domates


Buzdolabına koyduğunuz domatesler çok kısa zamanda yumuşar ve kendine has kokularını kaybedeler.

Soğan


Sarımsakda olduğu gibi soğanı da buzdolabına koyunca aromasını yok edersiniz. Yine aynı zamanda soğan kokusu tüm dolabın içerisine yayılacaktır.

Kesilmemiş karpuz

Evet, yanlış duymadınız. Kesmeden dolaba kaldırdığınız karpuz ve kavunun içerisindeki antioksidanların bir kısmı kaybolur. Bu da karpuzdan yeterli vitamini alamıyorsunuz demek olur...

Elma

Buzdolabına koyduğunuz elmalar tazeliğini yitirir hanımlar, beyler. Yapacak bire şey yok. Doğrudan masanın üstüne koyacağız.

Acı sos

Buzdolabında sakladığınızda kıvam olarak bozulabilir ve aromasını kaybeder. Acı sos ve diğer soslar dahil kuru, güneş almayan ve serin bir yerde saklanmalı.

Unlu mamüller

Kurabiyeleri kesinlikle buzdolabında saklamayın, hemencecik bayatlıyorlar!

Çekilmiş kahve

Kahveyi de kuru ve güneş almayan yerde saklamalısınız. Aksi halde buzdolabının içerisinde aromasını kaybedecektir.

Reklam
Reklam

Bal

Balı buzdolabına koyarsanız kristalleşecektir ve aynı zamanda kıvamı da bozulacaktır. Kesinlikle dolaba koymayın. Zaten balın raf ömrü oldukça uzun. Serin ve kuru bir yerde saklamanız yeterli.

Fesleğen

Fesleğeni buzdolabına koyarsanız direkt ölür. Fesleğini taze tutmak için suyun içerisinde ve dışarıda bekletin.