Cemaat okullarına devralma formülü

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yurtdışındaki Cemaat okullarıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın bir sunum yaptığını söyledi. Arınç, çalışmaların devam ettiğini ve son noktanın henüz konmadığını belirtirken, Cemaat okullarıyla ilgili olarak üzerinde durulan çalışmanın bu okulların devralınması şeklinde olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın katkılarıyla kurulmuş okullar var. Bunların her birine müdahale etmek mümkün değil. Yapacağımız çalışmanın hukuk devleti ilkesine uygun olması gerekir. Bir şirkete el konulması mümkün değil. Ama şirketlerin devralınması şeklinde bu okullar satın alınabilir."

"Milli Eğitim Bakanımız güzel bir sunum yaptı" diyen Arınç, "Hepimiz önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na kadar detaylı bir inceleme yapacağız" diye konuştu. Bülent Arınç, çalışmanın ana hatlarının belli olduğunu, ayrıntıların da önümüzdeki Bakanlar Kurulu toplantılarında konuşulacağını belirtti.

"MEB'e bağlı okullar ile karıştırılmasın"

Arınç, yurtdışında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların da bulunduğunu hatırlatarak, bu okullarla, "TC vatandaşlarımızın katkılarıyla oluşturulmuş okullar" olarak tabir ettiği Cemaat okullarının karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

"15-20 yıldan bu yana Türk okulları var. Hükümetimize bağlı, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar var. Bunlar daha çok Türk yurttaşlarımızın çocuklarına eğitim hizmeti veren okullar. Meseleyi birbirine karıştırmayalım."

Reklam
Reklam

Arınç, yurtdışında bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan okullarla ilgili olarak da, eğitim kalitesinin artırılması yönünde çalışmalar yapılacağını belirtti.

Arınç, ayrıca, yeni okullar da açacaklarını ve bunu bir vakıf kurmak suretiyle gönüllülük esasına dayanan bir eğitim hizmeti şeklinde düşündüklerini belirtti.

Kaynak: Al Jazeera

Somali'nin kahramanı Erdoğan

'IŞİD Kobani'den çıkarıldı'

Yunanistan'da Syriza galip