CHP, Suriye'deki o görüntüleri TBMM'ye taşıdı

Sezgin Tanrıkulu, Suriye'de El Kaide bağlantılı El Nusra üyelerince Tel Abyad kentinde yakaladıkları 3 Kürt gencinin üzerine benzin dökülüp yakılmasına ilişkin görüntüleri TBMM'ye taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Suriye'de El Kaide bağlantılı El Nusra üyelerince Tel Abyad kentinde yakaladıkları 3 Kürt gencinin üzerine benzin dökülüp yakılmasına ilişkin görüntüleri TBMM'ye taşıdı. Konuya ilişkin yazılı bir soru önergesi veren Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "El Nusra ismiyle bilinen El Kaide uzantılı çeteye mühimmat ve lojistik destek sağladığınıza dair iddialar doğru mudur? Bu iddialar doğru ise neden sessiz kalıyorsunuz?" diye sordu.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan'ın yazılı cevaplaması istemiyle verdiği önergede, "Suriye'de insanlık suçları işlemeye devam eden El Kaide bağlantılı El Nusra çetesi üyelerinin Tel Abyad kentinde yakaladıkları üç Kürt gencini üzerlerine benzin döküp diri diri yaktıklarına dair görüntüler insanlığın da ateşe verilmesidir" diyen Tanrıkulu, şöyle devam etti:

"Bu vahşetten sonra El Nusra çetecileriyle ilişkisi olan veya onlara göz yuman her kişi, kurum, kuruluş, devlet, bu insanlık suçunun bizzat aktörü ve sorumlusudur. Söz konusu görüntüler, buz dağının sadece görünen kısmıdır. Halen 200 kadar Kürt'ün El Nusra çetesinin elinde rehin olarak bulunduğu da bölgeden gelen haberler arasındadır. Söz konusu vahşet çetesinin Kürtlere yönelik katliam, talan ve tecavüz çağrılarını camilerde anons ettiği de bilinmektedir. Ramazan ayı boyunca devam eden bu vahşete, Suriye'ye demokrasi taşıma iddiasındaki AKP hükümetinin sessiz kalması, katliamlara sessizce verilmiş bir onaydır. Öte yandan El Nusra çetecilerinin Türkiye'yi üs olarak kullandıkları, Türkiye'den mühimmat ve lojistik destek aldıkları iddiaları, bizzat bu çetenin mensuplarınca ifade edildiği halde, AKP hükümetinden bu konuda tatmin edici bir yalanlama gelmemiş olması da manidardır.

Reklam
Reklam

El Nusra ismiyle bilinen El Kaide uzantılı çeteye mühimmat ve lojistik destek sağladığınıza dair iddialar doğrumudur? Bu iddialar doğru ise neden sessiz kalıyorsunuz? Söz konusu çetenin Rojava'da Kürtlere uyguladığı vahşeti neden kınamıyorsunuz? El Nusra grubuyla Türkiye'deki herhangi bir askeri veya istihbarat biriminin ilişkisi bulunmakta mıdır? Varsa bir ilişki, ne düzeydedir? El Nusra grubu mensuplarının ellerini kollarını sallayarak Suriye sınırından girip çıktığına dair iddialara yanıtınız nedir?

Söz konusu çete mensuplarının yaralılarının Türkiye'de tedavi edildiği iddia edilmektedir. Şu ana kadar kaç El Nusra mensubu yaralı Türkiye'de tedavi edilmiştir? Hâlihazırda Türkiye'de tedavi gören kaç El Nusra üyesi bulunmaktadır? Türkiye'nin hangi hastanelerinde, toplam kaç Suriyeli muhalif yaralı tedavi edilmektedir? El Nusra grubuna Türkiye'den silah temin edilmekte midir? Üç kişiyi diri diri yakan ve bu görüntüleri İnternet'te yayınlayan 'http://video.sozcu.com.tr/2013/video/haber/diri-diri-yaktilar.html' El Nusra çetecilerinin yaptığı vahşette Başında bulunduğunuz hükümetin dış politikasının payının olduğunu düşünüyor musunuz?"

Reklam
Reklam

ANKA


Anahtar Kelimeler: