Ciudad Perdida

Kayıp şehir Ciudad Perdida, ‘Kayıp Şehir’ olarak çevirilen yer, belki de ölmeden önce yapılacaklar listenizde yer alması gereken yerlerden biri .

Bu 1200 yaşından büyük yapı, Kolombiya’nın Sierra Nevada de Santa Marta sıradağlarında bulunur. Milattan sonra 800 yılında inşa edilmiştir ve bu bölge boyunca bulunan köy ağının merkezi bir parçası olduğuna inanılırdı.

Reklam
Reklam

Burası 1972 yılında yağmacılar tarafından yeniden keşfedilmiştir. Eskiden sadece birkaç yerel kabilenin üyeleri tarafından ziyaret edilse de, Teyuna olarak da bilinen bu alan dünyanın geri kalanından sır gibi saklanmıştır. Çok iyi bir şekilde muhafaza edilmiş olması akıllıca bir hareket. Daha iyi mi yoksa kötü mü oldu bilemiyoruz fakat günümüzde halka ziyarete açıktır, burada yürüyüş yapabilirsiniz. Esas tarihi 650 yıl öncesine kadar dayanan bu nokta hiç şüphesiz daha fazla rağbet görecektir. Belki de burası tamamen keşfedilmeden ve Güney Amerika’dan buraya günlük turlar başlamadan önce görmek istersiniz.

Buraya dağın içine oyulan 169 terasa ormandan, 1200 adım taş basamak çıktıktan sonra ulaşılabilir. 23 km’lik bir yürüyüşten sonra Macheté’ye varacaksınız (tabii ki geri yürümek gerekecek). Fakat bu büyük bir artı, çünkü burası Kolombiya’nın en güzel manzaralarını sunan, en heyecanlı yürüyüş yolu olduğu iddia ediliyor.

Reklam
Reklam