Dünyanın fotoğrafı Beşiktaş'ta

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen "Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali" 17 Ekim'de başlıyor.

İstanbul'da şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı fotoğraf organizasyonu olan festivale ABD, Asya, Avrupa ve Türkiye'den 100'e yakın sanatçı katılacak. Beşiktaş'ın meydanlarında gerçekleştirilecek festival açık hava sergileri ile sanatseverlerle buluşacak.

Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali'nde 50 sergi, 70 seminer ve panel, 6 fotoğrafçıyla sohbet, 5 gösteri gecesi, 80 fotoğraf gösterisi, 100'ü aşkın portfolyo değerlendirmesi, 8 atölye, kitap imza günleri ve yuvarlak masa tartışmaları olacak. Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali aynı zamanda, "Şehirler ve Hikâyeler" teması çerçevesinde, şehirlerin ve insanların hikâyelerini, kentin ve kentlinin durumunu fotoğraflarla öyküleştirecek.

Fotoistanbul; Magnum Photos'dan Chris Anderson, "Citizens" adlı kitabı ile Japonya'dan Jun Abe, Columbia Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Tom Roma'nın da aralarında olduğu 20'ye yakın yabancı sanatçıyı İstanbul'da misafir edecek. Festivalde Türkiye'den ise aralarında Ozan Sağdıç, Murat Germen, Yusuf Darıyerli gibi isimlerin bulunduğu 30'a yakın fotoğraf sanatçısı yer alacak.

Onur kurulunu Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yanı sıra Ara Güler, Güler Ertan, Halim Kulaksız, Ozan Sağdıç ve Mehmet Bayhan'ın oluşturduğu Fotoistanbul'un genel sanat yönetmenliğini de Gültekin Çizgen yapıyor.

Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali 18 Kasım'a kadar devam edecek.