En Muhteşem Doğa Harikaları

Hayal etmesi bile zor güzellikteki oluşumlar, doğanın içinde keşfedilmeyi bekliyor. İşte yeryüzünde olduğuna inanamayacağınız, kimi daha yeni, kimisi ise milyonlarca yıl önce oluşmuş olağanüstü doğa harikalarından birkaçı...

Uçan Gayzer, Nevada, ABD

![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547439/640xauto.jpg)

Fotoğraf telif hakkı: Thinkstock

Reklam
Reklam

İşçilerin 1964 yılında kurumuş bir göl yatağında kuyu kazması sonucu kazara oluşan bu doğa harikası, sıcak suda yaşayan algler sayesinde bir renk cümbüşüne dönmüş. Üstelik hiç durmadan püskürmeye ve büyümeye devam ediyor.

Grand Prismatic Springs, Yellowstone Ulusal Parkı, Wyoming, ABD

![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547448/640xauto.jpg)

Fotoğraf telif hakkı: Thinkstock

Doğanın en büyüleyici renklerini barındıran bu doğal kaplıca, Amerika’nın en ünlü milli parkı ve başlı başına bir doğal harikalar diyarı olan Yellowstone’da bulunuyor.

Côte d'Albâtre, Fransa

![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547454/640xauto.jpg)

Fotoğraf telif hakkı: Thinkstock

Çizgilerle süslenmiş bembeyaz kaymaktaşından bu sahili ve falezleri görünce büyülenen bir tek siz değilsiniz. Côte d'Albâtre, Monet ve Renoir gibi ünlü Fransız ressamlara da ilham vermiş! Olağanüstü Fransa sahillerine bir an önce uçmak için yazının sonunda uçak biletlerine bakabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Salar de Uyuni Gölü, Bolivya

![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547463/640xauto.jpg)

Fotoğraf telif hakkı: Thinkstock

Ayna gibi parlayan ve sonsuzluğa uzanır gibi duran bu göl tuzdan oluştuğu için üzerinde rahatça yürünebiliyor ve olağanüstü manzaralara sahne oluyor!

Moeraki Kayaları, Yeni Zelanda

![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547469/640xauto.jpg)

Fotoğraf telif hakkı: Thinkstock

Rüzgarın kayaları oyması başlı başına bir mucizeyken, 65 milyon yıl önce taşlaşan çamurlara böylesine mükemmel şekiller vermesi tam anlamıyla nefes kesici.

Pamukkale, Denizli

![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547478/640xauto.jpg)

Fotoğraf telif hakkı: Thinkstock

Yaşadığımız toprakların ne kadar özel olduğunun bir kanıtı da Pamukkale. Muazzam güzelliğinin yanı sıra sağlık kaynağı da olan bu doğa harikası çok yakınımızda! Üstelik Skyscanner sayesinde Denizli’ye en ucuz bileti kolayca bulabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Devler Kaldırımı, Kuzey İrlanda

![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547487/640xauto.jpg)

Fotoğraf telif hakkı: Thinkstock

Muhteşem İrlanda sahillerinin en büyüleyici noktalarından biri de Devler Kaldırımı. Farklı boylardaki bazalt sütunların oluşturduğu manzarayı görünce başka bir dünyada olduğunuzu hissetmek işten bile değil.

Büyük Mavi Delik, Belize

![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547490/640xauto.jpg)

Fotoğraf telif hakkı: Thinkstock

Deniz seviyesinin yükselmesiyle bu devasa deliğe masmavi sular dolmuş ve dünyanın en etkileyici oluşumlarından bir ortaya çıkmış. Büyük Mavi Delik, tüplü dalışçıların da favori yerlerinden.

Iguazú Şelalesi, Brezilya ve Arjantin

![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547496/640xauto.jpg)

Fotoğraf telif hakkı: Thinkstock

Brezilya ve Arjantin arasında öyle bir sınır düşünün ki dünyanın en kudretli doğa harikalarından birine ev sahipliği yapsın! Masalsı Iguazú Şelalesi bir görenin bir daha unutamayacağı mükemmellikte bir güzellik.

Reklam
Reklam

Yedi Renkli Toprak, Chamarel, Mauritius

![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12547502/640xauto.jpg)

Fotoğraf telif hakkı: Thinkstock

Gökkuşağının renklerini toprağın üzerinde görmeyi hayal eder miydiniz? Çok az kişinin bildiği bir ülke olan Mauritius’taki Yedi Renkli Toprak, içinde kırmızıdan maviye, yeşilden sarıya şerit şerit renkler barındırıyor.

Doğa harikaları bu kadarla bitmiyor! Devamını görmek için buraya tıklayabilirsiniz. Türkiye'den başka neresi listeye girdi dersiniz?

Bu yazının orijinali öncelikle skyscanner.com.tr'de yayınlanmıştır.

Yazar: Meltem Aksu