Endonezya’da kaybolan uçağın düştüğü açıklandı

Son dakika haberine göre Endonezya’da irtibatın kesildiği Sriwijaya Havayolları’na ait yolcu uçağının denize düştüğü açıklandı.

Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi, düzenlediği basın toplantısında, kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra iletişimin kesildiği ve içinde 12 kişilik mürettebat ve 50 yolcunun bulunduğu "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağının başkent Cakarta’nın kuzey açıklarındaki Laki ve Lancang Adası arasındaki noktaya düştüğünü belirtti.

Reklam
Reklam

'GENİŞ ÇAPLI ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI'

Sumadi, uçağın düştüğü bölge genelinde geniş çaplı arama kurtarma çalışmalarına başlandığı bilgisini paylaştı.

GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

Yerel medyada da denizde uçağa ait bazı parçaların bulunduğuna ilişkin görüntüler paylaşıldı.

En son iletişimin yerel saatle 14.40'ta yapıldığı uçağın başkent Cakarta-Pontianak seferini yapmak üzere havalandığı açıklanmıştı.

BÜYÜKELÇİ KILIÇ: DÜŞEN UÇAKTA TÜRK YOLCU YOK

Türkiye'nin Endonezya Büyükelçisi Mahmut Erol Kılıç CNN TÜRK canlı yayınına bağlandı. Kılıç, "Yolcu listesi açıklandı. Listede Türk yolcu yok. Yabancı yolcu da yok. Tamamının Endonezyalı yolcular olduğu söyleniyor." ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ'NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanlığı yayınladığı başsağlığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Endonezya’da Cakarta’dan Pontianak kentine hareket eden bir yolcu uçağının bugün kalkıştan kısa bir süre sonra düştüğünü ve bu olayda 60’tan fazla kişinin yaşamını yitirdiğini büyük üzüntüyle öğrendik.

Reklam
Reklam

Dost ve kardeş Endonezya halkının acısını paylaşıyor, bu elim kazada yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı diliyoruz."



Anahtar Kelimeler: