Fenerbahçe'de Edin Dzeko rüzgarı! Süper Lig'deki ilk 5 maçında tarihe geçti...

Hareketli bir yaz transfer dönemi geçiren Fenerbahçe'de en dikkat çeken takviyelerden biri Edin Dzeko olmuştu. Sarı - lacivertlilere gelir gelmez kaptanlık bandını koluna takan Bosnalı golcü; takımın 1 numaralı lideri olurken, gösterdiği performansla da taraftarların gönlünde taht kurdu. Dzeko ayrıca Süper Lig'deki ilk 5 maçlar itibarıyla da tarihe geçti. İşte detaylar...

Bu sezon hedefini mutlak şampiyonluk ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde başarılı bir derece olarak belirleyen Fenerbahçe'de Edin Dzeko fırtınası esiyor. Sarı - lacivertlilere geldiği günden bu yana takıma yaptığı liderlik ve gösterdiği performansla ön plana çıkan yıldız isim taraftarların büyük beğenisini topladı.

Reklam
Reklam

TARİHE GEÇTİ

Bosnalı golcü ayrıca Fenerbahçe tarihine de geçti. Edin Dzeko, ligdeki ilk 5 maçlar itibarıyla Mamadou Niang ile birlikte sarı-lacivertli ekibe en çok gol katkısı veren futbolcu oldu.

NIANG İLE BERABER...

Dzeko, şu ana kadar 5 maçta 4 gol, 3 asistle toplam 7 gol katkısı verdi. Mamadou Niang ise 2008/09 sezonunda 6 gol, 1 asistle 7 gole direkt etki etmişti.

SON 15 YILDA İSE...

Edin Dzeko, son 15 yılda ise ilk 5 maçlar itibarıyla tek başına en çok gol katkısı veren oyuncu durumunda.

37 yaşındaki yıldız, bu sezon oynadığı toplam 9 resmi maçta ise 6 gol - 6 asistlik bir performans sergiledi.