Günübirlik Gezilecek Yerler

Günümüzde şehir hayatı insanı fazlaca yormaya başladı.

Hafta içi yaşanılan stresten, yoğun çalışmadan ve karmaşadan dolayı insanlar hafta sonunu şehir hayatından uzaklaşıp farklı aktiviteler ile değerlendirmeyi tercih ediyorlar. İşte bu noktada da en iyisi elbette ki kolayca gidip gelebileceğiniz, rahatlıkla ulaşabileceğiniz günübirlik seyahat edilebilecek yerler oluyor. Sizin için hafta sonu keyifli bir kaçamak yapmak istediğiniz zamanlarda günübirlik gezebileceğiniz yerleri listeledik.

Reklam
Reklam

Günübirlik gezilecek yerler nelerdir?

1. Maşukiye

Tam olarak Kocaeli-Sakarya il sınırında yer alan Maşukiye, gezip görenlerin yorumlarına göre adeta cenneti andıran bir yer. Muhteşem doğası ve kendinizi kesinlikle çok iyi hissettirecek tertemiz havası ile şehrin stresini size bir anda unutturabilecek bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Yemyeşil ormanların arasında akan tertemiz sularıyla kolay kolay ayrılmak istemeyeceğiniz bir günübirlik tatil güzergahı Maşukiye...

2. Ağva

İstanbul'da yaşayanlar için çok güzel bir hafta sonu etkinliği olabilir Ağva'ya gitmek. Zira karayoluyla yaklaşık 3 saatte ulaşabileceğiniz kadar yakın bir konumda. Muhteşem Göksu ve Yeşilçay derelerinin yemyeşil doğa ile birleştiği bir yerde bulunan Ağva, size masalsı bir gün yaşatmaya aday. Oldukça huzurlu bir gün yaşayacağınız bu yerde, nehir kıyısında bulunan restoranlarda lezzetli yemekler de yiyebilirsiniz. Eğer Ağva'ya doyamazsanız ve size bir gün yetmezse, uygun fiyatlı konaklama imkanlarıyla geceyi burada geçirmeniz de mümkün.

Reklam
Reklam

3. Trilye

Bursa'ya bağlı bir sahil kasabası olan Trilye, günübirlik seyahatler için özellikle Marmara Bölgesi'nden oldukça fazla sayıda konuk ağırlıyor. Televizyon dizileri sayesinde görüntüsüne yabancılık çekmeyeceğiniz bu kasaba, pek çok dizi ve filme de ev sahipliği yapmış. Trilye'de huzurlu bir günün tadını çıkarırken muhteşem manzarası eşliğinde balık yemenizi de tavsiye ederiz.

4. Beypazarı

Ankara'nın oldukça yakınlarında bulunan Beypazarı'na aracınızla 1.5 saatlik bir yolculuğun ardından ulaşabilirsiniz. Ankaralıların ve yöre yakınında bulunanların günübirlik seyahatleri için oldukça iyi bir alternatif konumunda. bulunan Beypazarı'nda meşhur Beypazarı evlerini gezebilir, yerel esnafın el yapımı hediyelik eşyalarından da satın alabilirsiniz.

Ayrıca bu seyahatinizde kültürel anlamda pek çok farklı şey ile de karşılaşabilirsiniz. Damak tadına düşkün olan ziyaretçiler için oldukça meşhur olan Beypazarı kurusu da muhakkak denenmesi gereken bir atıştırmalık. Hatta dönüşte de yanınızda bir miktar götürmelisiniz.

Reklam
Reklam

5. Eskişehir

İç Anadolu ile Marmara bölgelerinin ortasında yer alan Eskişehir, son zamanlarda Konya, İstanbul ve Ankara arası yüksek hızlı tren hatlarıyla popülerliğini artıran bir yerel turizm rotası. İstanbul'dan 2.5, Ankara ve Konya'dan 1.5 saatlik tren yolculuğuyla ulaşabileceğiniz Eskişehir de ulaşım rahatlığıyla günübirlik ziyaret edebileceğiniz yerlerden. Eğer çok detaylı bir kültürel tur amaçlamıyorsanız, Eskişehir'i bir günde gezebilir ve şehrin keyfini çıkartabilirsiniz. Kesinlikle çiğ börek yemeden dönmemenizi tavsiye ederiz.

6. Abant

Bolu şehir merkezine 37 kilometre uzaklıkta bulunan Abant, yeşile doymak isteyenler için unutulmaz bir günübirlik gezi vaad ediyor. Özellikle Abant Gölü kıyısında hem keyifli yürüyüşler yapabilir, namı sınırları aşmış lezzetli Bolu yemeklerinin tadına bakabilir, hem de bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Abant, özellikle aileniz ile gidebileceğiniz güzel bir hafta sonu aktivitesi olacaktır.

Reklam
Reklam

7. Polonezköy

İstanbul'un kalbine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Polonezköy, Karadeniz kıyılarına da yakın bir konumda bulunuyor. Şehir stresinden kaçıp yeşile koşmak isteyen insanların hafta sonu tercih ettiği yerlerden biri Polonezköy. Tarihi olarak da oldukça enteresan bir hikayeye sahip. Polonezköy, isminden de tahmin edebileceğiniz gibi Osmanlı İmparatorluğu zamanında Polonyalılar'ın yaşadığı bir bölgeymiş.

Günübirlik giderek oldukça hoş vakit geçirebileceğiniz Polonezköy'de, hem kahvaltı edebilir, hem mangal keyfi yaşayabilir hem de paintball ve ATV gibi pek çok farklı aktiviteyle keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

8. Büyükada

İstanbul'da yaşayanlar için Büyükada harika bir hafta sonu kaçamağ. Mimarisi, havası, sokakları, sakinliği ve huzuruyla bir anda size bambaşka bir zamana geçmişsiniz gibi hissettirecek. Büyükada tarihi, kültürü, birbirinden güzel evleri ve sokakları ile sizi adeta kendine hayran bırakacak. Aya Yorgi Kilisesi, Hristos Kilisesi gibi çok eski zamanlardan kalma yapılarıyla tarihi olarak oldukça tatmin edici bir seyahat rotası.

Reklam
Reklam

Tüm gün oldukça keyifli vakit geçirebileceğiniz Büyükada'da ister faytona binip keyifli bir ada turu yapın, isterseniz de kiraladığınız bisikletler ile adayı keşfe çıkın. Büyükada'da uygulanan otomobil yasağıyla korna sesi, egzoz gazı gibi rahatsız edici şeylerden de uzak kalacaksınız. Adaya gittiğinizde tadına doyulmaz gerçek süt ve katkısız hazırlanan dondurmalarından da yemeyi ihmal etmeyin.

9. Kapadokya

Eğer Ankara ve yakın şehirlerde yaşıyorsanız oldukça şanslısınız. Çünkü Kapadokya size hiç de uzak bir konumda değil. Günübirlik seyahat etmek ve farklı bir gün geçirmek için Nevşehir sınırları içinde bulunan Kapadokya'ya gidebilirsiniz. Bölgedeki vadilerin yamaçlarından akan yağmur sularıyla ve esen rüzgarla aşınan yapıların oluşturduğu doğal şekillere Peri bacası adı verilmiş.

Doğanın Peri bacalarıyla süslediği bu yerde, gerçekten günlük hayatın stresini unutacaksınız. Balon turu, şarap tadımları, tarihi kalıntıların ziyareti gibi bir çok farklı aktivite sizleri bekliyor.

Reklam
Reklam

10. Uludağ

Ağırlıklı olarak kış aylarında kayak yapmak için gidilen Uludağ da günübirlik ziyaret edilebilecek yerlerden. Üstelik bunun için kış aylarının gelmesini beklemenize de gerek yok. Çünkü Uludağ, yaz ve bahar aylarında da oldukça keyifli bir yer, zira yapabileceğiniz tek aktivite kış sporlarıyla sınırlı değil.

Uludağ'da yer alan Madenler Bölgesi, Cennet Kaya, Göller Yöresi, Sarıalan, Kirazlı, Aynalı Gölleri de mutlaka görülmesi gereken yerler. Burada hem piknik yapabilir, dağ havası alabilir ve Bursa'nın muhteşem kuş bakışı manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.