akıncı Haberleri

Bayraktar AKINCI C ilk uçuş testini başarıyla gerçekleştirdi
Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Taarruzi İnsansız Hava Aracı Bayraktar AKINCI C, ilk uçuş testini başarıyla gerçekleştirdi.
Yayın Tarihi: 29-02-2024 11:40
Akıncı'nın yıldızı Büşra Develi'nin davet tarzı olay oldu! Bakan bir daha baktı
Son olarak Akıncı dizisiyle izleyicisinin karşısına çıkan Büşra Develi davet tarzıyla sosyal medyayı salladı. Geçtiğimiz akşam bir davete katılan güzel oyuncu beyaz salaş bir pantolon ve beyaz bir gömlek giydi. Gömleğinin düğmelerini tamamen ünlü ismin iddialı tarzına yorum yağdı.
Yayın Tarihi: 28-10-2023 17:32
Türkiye’den bir ilk daha! Selçuk Bayraktar paylaştı: Süpersonik güdümlü füze…
Bayraktar AKINCI'nın süpersonik güdümlü füze testi başarıyla tamamlandı. Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından Bayraktar Akıncı'nın İHA230 Türkiye’nin ilk süpersonik güdümlü füzesi atış testini paylaştı. Bayraktar AKINCI’nın Sinop Atış Alanı’nda ateşlediği KKS/ANS güdümlü İHA-230 Füzesi, Karadeniz üzerinde 140 kilometre mesafedeki noktayı tam isabetle vurdu.
Yayın Tarihi: 01-04-2023 07:33
Bayraktar AKINCI TİHA'dan bir başarı daha! 140 kilometre mesafedeki hedefi tam 12'den vurdu
Türkiye'nin yerli savunma sanayi geliştiricilerinden Baykar'ın ürettiği AKINCI TİHA, 140 kilometre mesafedeki hedefini tam 12'den vurarak bir ilke daha imza attı. 28 ülkeye ihracat yapan Baykar'ın 2022 cirosu 1,4 milyar dolara ulaşmıştı.
Yayın Tarihi: 31-03-2023 23:51
İlk kez test edildi! Akıncı TİHA'dan ateşlendi, hedefi yerle bir etti
Türkiye'nin ürettiği yerli ve milli insansız hava aracı Bayraktar Akıncı TİHA, TÜBİTAK SAGE'nin geliştirdiği Gökçe Güdüm Kiti ile buluştu. Akıncı TİHA'ya monte edilen ve test atışı yapılan Gökçe Güdüm Kiti, hedefi başarıyla vurdu. Öte yandan Gökçe Güdüm Kiti, bir insansız hava aracında ilk kez test edildi.
Yayın Tarihi: 22-12-2022 22:02
Tekirdağ'dan havalandı, Konya'daki hedefi vurdu! Bayraktar AKINCI, TOLUN ile bir ilki gerçekleştirdi
Milli TİHA Bayraktar AKINCI, milli olarak geliştirilen ve ilk kez bir İHA’dan atılan TOLUN Minyatür Bomba ile gerçekleştirdiği test atışında hedefini tam isabetle vurdu. Bayraktar AKINCI, gövde altında taşıdığı 4 adet Minyatür Bomba ile Tekirdağ'dan havalandı ve Konya, Karapınar Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'ndeki hedefi tam isabetle vurdu.
Yayın Tarihi: 02-12-2022 18:53
İngiltere'den Bayraktar TB2'lerle ilgili dikkat çeken sözler Oyun değiştirici oldu Türk İHA'larını alacaklar mı?
Tüm dünyada adından övgüyle söz ettiren Türk İHA'ları ile ilgili İngiltere'den de dikkat çeken sözler geldi. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Türk İHA'larının modern savaşlarda oyun değiştirici olduğunu söyledi. Bayraktar TB2'lerle ilgili övgü dolu sözlerinin yanı sıra Wallace, kendisine yöneltilen "İngiltere Türk İHA'larını satın alacak mı?" sorusuna da yanıt verdi. İşte detaylar...
Yayın Tarihi: 26-10-2022 16:46
Selçuk Bayraktar tarihi uçuşun merak edilen o anlarını paylaştı
TEKNOFEST’in 2. gününde tarihi anlar yaşanmış ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın ikinci pilot koltuğuna oturduğu uçuş büyük ilgi görmüştü. Son olarak Bayraktar, ikinci pilot olarak görev yaptığı HÜRKUŞ ile Akıncı’nın kol uçuşu yaptığı ve havacılık tarihinde bir ilk olarak tarihe geçen uçuşun kokpit görüntülerini paylaştı. Paylaşıma sosyal medyada çok sayıda yorum ve beğeni geldi.
Yayın Tarihi: 01-09-2022 16:27
Selçuk Bayraktar'ın ikinci pilot koltuğunda olduğu Hürkuş, Akıncı ile kol uçuşu yaptı
Selçuk Bayraktar'ın ikinci pilot koltuğunda olduğu Hürkuş, Akıncı ile kol uçuşu yaptı
Yayın Tarihi: 31-08-2022 16:17
TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, Samsun'da konuştu: (1)
"Bu yarışmalara bu yıl 600 bin yarışmacı katıldı, bu inanılmaz bir rakam. Samsun'daki festival alanı da Türkiye'nin bu teknoloji serüveninde geleceğe dair bizi çok aydınlık günlerin beklediğini gösteren bir duyguya sahip" - "Artık sahnenin önünde Türk mühendislerinin geliştirdiği, tasarladığı ve kullanıma sunduğu uçaklar var. Kızılelma'nın uçacak portatifi burada sergileniyor. İnşallah 2023 yılında uçacak"
Yayın Tarihi: 30-08-2022 18:31